Flash for nybegynnere

Flash for nybegynnere

Med flash er det bare fantasien som setter grenser for hvor kul hjemmesiden din kan bli. Vi har sett nærmere på et program som hurtig lar deg lage flotte flash-effekter.

Med flash kan du lage avansert grafikk og animasjoner ved hjelp av såkalt vektorgrafikk. I motsetning til pikselbasert grafikk, laget av programmer som Adobe Photoshop, er vektorgrafikk skalérbart. Dette vil si at du kan zoome deg inn eller ut av bildene, uten at det går utover kvaliteten. Flash er i tillegg veldig kompakt, slik at det går hurtig å laste ned på nettsiden.

CoffeeCup Firestarter er enkelt å bruke, slik at selv oss som aldri har vært borte i Flash før vil kunne dra nytte av det aller meste fra programmet. Med bare få museklikk kan du for eksempel lage komplekse tekst- og bildeeffekter, som intro-sider, navigasjonssystemer, grafikklogoer og mye mer. Det er bare å bruke fantasien.

Med programmet følger det mer enn femti innebygde effekter, klare til bruk. På disse trenger bare å legge til tekst, bilder, lyder, lenker eller former. Du kan importere egne bilder i de fleste formater, eller bruke bildene som følger med i programmet. Disse kan du igjen tillegge effekter som får dem til å gli inn på skjermen eller å eksplodere. For å sette prikken over i-en kan du også legge til en av MP3-lydene som følger med.

Siden du kan konfigurere nesten alle aspekter, er du på ingen måte begrenset til de inkluderte forhåndsinnstillingene, men kan lage fullstendig orginale animasjoner.

CoffeeCup Firestarter lar deg kontollere bevegelse, gjennomsiktighet, rekkefølgen på lagene og mer til. Du har også tilgang til å konvertere WAV-filer til MP3-format og eksportere dem som Macromedia Flash(SWF)-filer. Ønsker du å laste opp filmer, kan du bruke den innebyggede FTP-støtten i programmet. Med HTML-kodegeneratoren kan du også enkelt og greit klippe og lime den nødvendige koden direkte inn i hjemmesiden din.

På samme måte som du trenger en videospiller for å avspille videofilmer, trenger du også en Flash-spiller for å avspille Flash eller SWF-filer. Dersom du ikke allerede har dette på maskinen eller i nettleseren din, kan du laste det ned fra Macromedias hjemmesider. Flash-spilleren er gratis.

CoffeeCup lar deg laste ned en 30-dagers prøveversjon av Firestarter. Full registrering koster deg imidlertid 49 dollar.

Kilde: Online.no

Til toppen