BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flash integrert med Google Chrome

Overlat plugin-oppdateringen til nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2010 - 08:19

Google kom i slutten av forrige uke med en ny, stabil versjon av Chrome 5. Denne versjonen, 5.0.375.86, inkluderer én stor nyhet og en håndfull viktige sikkerhetsfikser.

Nyheten, som har vært ventet en stund, er at Adobe Flash Player nå er integrert og aktivert i Chrome som standard. Det vil si at dersom man tar bruk den nye versjonen av Chrome til Windows, Mac eller Linux, så vil Flash Player følge.

Google gjør trolig dette av flere årsaker. Selskapet har tidligere gitt uttrykk for at det i utgangspunktet misliker plugins som det Flash Player egentlig er, men dette skyldes først og fremst problematikk knyttet til ytelse og stabilitet. Google har vist seg å være en forkjemper for webstandarder, men er på ingen måte like avvisende til andre typer webinnhold som det Apple er.

Google innser trolig at for å gi brukerne av Chrome den komplette webopplevelsen, må Flash være med på kjøpet. Da er det bedre at den leveres under kontrollerte former gjennom Chrome-oppdateringer enn at den leveres direkte fra Adobe til brukerne. Dersom det kommer en ny Flash-utgave, vil den bli rakst rullet ut gjennom Chrome-oppdateringer.

Det er likevel frivillig for brukerne å velge om Flash skal være aktivert i nettleseren. Det er enkelt å deaktive Flash Player og andre plugins fra konfigurasjonssiden som vises når man skriver «about:plugins» i adressefeltet i nettleseren.

I den nyeste versjonen av Chrome har det også blitt fjernet fem sårbarheter. Tre av disse anses av Google for å ha høy alvorlighetsgrad, mens to andre anses for å være middels alvorlige. En oversikt over sårbarhetene finnes på denne siden.

Den nyeste, stabile versjonen av Google Chrome er tilgjengelig på denne siden, men hos de fleste brukerne vil nettleseren automatisk oppdatere seg etter noen dager.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.