BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flash Player blir ikke avlivet med det første

Adobe viser fram ny versjon.

Flash Player som videoteknologi vil nok bli relativt uvanlig innen noen få år, men ingenting tyder på at annet Flash-basert innhold vil bli helt borte med det første.
Flash Player som videoteknologi vil nok bli relativt uvanlig innen noen få år, men ingenting tyder på at annet Flash-basert innhold vil bli helt borte med det første. Bilde: Skjermbilde
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2016 - 09:20

Selv om bruken av Flash-basert innhold har blitt betydelig redusert de siste årene, så er det ingenting som tyder på at teknologien vil bli borte med det første, verken på websider eller i kryssplattform-applikasjoner basert på Adobe AIR.

Nye betaer

Dette vises nå ved at Adobe har kommet med nye betautgaver av både Flash Player og AIR, som begge inkluderer noe ny funksjonalitet. Betautgaven av Flash Player 21 tilgjengelig for Windows og OS X. Dette inkluderer også PPAPI-baserte utgaver for Chrome og Opera.

Betautgaven av AIR 21 er tilgjengelig for Windows og OS X. Den gir tilgang til å kjøre apper i Windows, OS X, iOS og Android.

Det meste av nyhetene i betautgavene dreier seg om forbedringer og utvidelser av funksjonalitet som allerede tilbys. Det introduseres blant annet noe ny funksjonalitet knyttet til avspilling av mediefiler i AIR for iOS og Android, enklere overvåkning av GPU-minne brukt av Stage3D-strukturer og vektorbasert utskrift også i PPAPI-utgavene av Flash Player for Mac.

En oversikt over nyhetene finnes her.

Feiltolket

I forrige uke meldte flere teknologinettsteder at firmaet Encoding.com spådde at Flash-innhold på weben ville være borte innen to år. Det selskapet faktisk skriver i en fersk rapport, er at selskapet regner med at video levert som Flash Video (FLV) vil være så godt som borte innen 24 måneder, siden andelen av webvideo levert på denne måten har gått vesentlig ned i løpet av 2015.

Men Encoding.com omtaler ikke annet Flash-basert innhold enn video.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.