UTVIKLING

Flash-tilhengere plukker opp hansken

Etablerer motaksjon vil bekjempe HTML-purismen.

25. nov. 2011 - 11:35

Adobes Flash-teknologi har blitt møtt med økt motstand de siste årene. Det nyeste utslaget av dette er nettstedet Occupy Flash, som digi.no omtalte for en uke siden.

Langt fra alle er enige at weben kan klare seg uten Flash og andre plugin-teknologier. Derfor har det denne uken blitt opprettet en motaksjon, Occupy HTML, som mener at Flash, i motsetning til i alle fall HTML5, er en moden teknologi med full nettleserstøtte som kan tilby funksjonalitet som ikke er mulig med de åpne webstandardene.

Hvem som står bak Occupy HTML, er ikke kjent, utover av domenet er registrert av en navngitt person i Brooklyn, New York. Men det opplyses at ingen selskaper står bak.

Det er ingenting som tyder på at folkene som står bak aksjonen, er motstandere av webstandarder. Derimot ønsker de å bekjempe det de kaller for HTML-purismen, ved å oppfordre webutviklere til å bruke de beste webteknologiene som er tilgjengelige, til å skape de best mulige brukeropplevelsene.

– Den eneste måten å tilby de beste brukeropplevelsene på weben, er å omfavne de tilgjengelige teknologiene og standardene som er best egnet for å utføre oppgaven, heter det på nettstedet til Occupy HTML.

Nettstedet til Occupy HTML er forøvrig til forveksling likt nettstedet til Occupy Flash, noe som også innrømmes.

– Vi er ikke enige med budskapet deres, men vi likte designen, utviklingen og copyrightingen deres så mye at vi skamløst tok den i bruk også hos oss, skriver Occupy HTML. Occupy Flash ser ikke ut til å ha noe mot dette.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.