FlashForward i gang

I går startet FlashForward2000 konferansen i London. 450 designere, utviklere og deltakere fra 25 land er samlet for å lære, bygge nettverk og hygge seg.

Flash. London Calling. Kommentarvignett for Martin Smestad Hansen.
 

Flash-konferansen i London varer fra mandag til onsdag, og tilbyr blant annet forelesninger, små kurs og en "Flash Film Festival" som kårer de beste bidragene i en konkurranse. Vinnere og bidrag kan i løpet av kvelden sees på Flashfilm-festivalens nettsted.

Allerede søndag kveld tyvstartet en del av deltagerne som gjennom jungeltelegrafen var invitert til en "underground" happening. Vi fikk se og høre litt om hva som rører seg rundt om i flash-samfunnet i London, og tre foredragsholdere satte en behagelig uformell standard.

Temaer som kanskje ikke kommer frem av foredragene, fikk likevel plass her. For eksempel noen tips om hvordan det er mulig for utviklere og brukergrupper å presse de store selskapene til å holde seg til standarder og åpen kildekode.

Da konferansen startet formelt mandag morgen, benyttet Macromedia anledningen til å lansere Exchange for Flash. Exchange er et forum som lar utviklere lage og utveksle tilleggsfunksjonalitet. Programmet har allerede eksistert en stund for Dreamweaver, og har blitt en suksess fordi det gir brukerne ekstra funksjonalitet gratis.

I sitt åpningsforedrag la også Macromedia vekt på at det finnes mye dårlig flash-design. Så mye som halvparten av brukerne av flash-sites drar uten å få med seg innholdet fordi designen og brukervennligheten ikke er god nok.

Macromedia sier de jobber for at flere plattformer skal kunne bruke flash, og allerede nå viser de at web-TV, Sega Dreamcast og Win CE støtter teknologien. Selskapet viste også noen eksempler på bruk med Comaqs I-paq; blant annet grafisk fremstilling av live aksjekurser og navigerbart kart over undergrunnsbanen. Noe for Oslo Sporveier og de ulike finanstjenestene?