ANALYSER

Flashminne i de fleste bærbare innen to år

Prisen på flashminne ventes snart å bli så lav at de fleste vil velge bort rene harddisker i bærbare PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2007 - 13:31

Lagringsenheter helt eller delvis basert på flashminne er på full fart inn på markedet. Lite tyder på at teknologien vil kunne konkurrere med vanlige harddisker når det gjelder pris eller lagringskapasitet med det første, til tross for at prisfallet på flashminne har vært svært stort de siste årene.

Analyseselskapet iSuppli har gitt ut en rapport hvor selskapet forsøker å spå trender innen PC-markedet de neste årene. Nettstedet Ars Technica siterer rapporten hvor det heter at mer enn 60 prosent av alle bærbare PC-er vil være utstyrt med en eller annen form for flashminne-basert lagring innen 2009. Dette kan være enten rene flashminnelagre (SSD-er), hybride harddisker med et flashminnebasert mellomlager enten i harddisken eller på hovedkortet til PC-en, eller maskiner med både en SSD og en harddisk. De to sistnevnte konfigurasjonene vil trolig være mest brukt.

    Les også:

Ifølge rapporten kostet flashminne i 2003 mer enn hundre ganger så mye som harddisker per gigabyte. iSuppli mener dette forholdet vil reduseres til 14 ganger innen 2009.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.