Flashsider blir mer tilgjengelige

Google innfører bedre indeksering.

Flashsider blir mer tilgjengelige
Bilde:

Adobes Flash er den mest utbredte utvidelsen til nettlesere. Filformatet støttes angivelig av over 98 prosent av alle PC-er. Stadig flere mobiltelefoner får dessuten støtte for lettvektsutgaven Flash Lite.

Likevel er ikke formatet uten sine kritikere. Et av argumentene mot bruken av flashteknologi for utvikling av nettsider har vært dens dårlige støtte i søkemotorer.

Det argumentet har vært på gyngende grunn en stund. Allerede i fjor sommer begynte Google å indeksere flashbasert innhold.

Søkegiganten utvider nå støtten til å gjelde alle eksterne ressurser som lastes inn av en flashfil.

- Dette betyr at vi kan indeksere eksternt innhold som lastes inn i en SWF-fil (flash), enten det er tekst, HTML, XML eller en annen SWF-fil, opplyser Google i et blogginnlegg.

Forbedringen innebærer at søkemotoren får med seg langt flere nettsider og innhold enn tidligere. Akkurat hvor mye sier de imidlertid ingen ting om.

Googles indekseringsrobot kan nå indeksere alt tekstinnhold som vises i flashfiler. I tillegg følger den knapper og skjemaer, akkurat som en bruker. Dessuten besøker altså roboten også lenker og eksterne ressurser for ytterligere indeksering.

En annen nyhet er at Google nå indekserer alle versjoner av ActionScript, selv kodemos («obfuscated code»).