BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flashvideo til iPhone

Adobe gir endelig støtte også til Apples iOS-enheter.

12. sep. 2011 - 10:24

Apple nekter som kjent å støtte Adobes Flash-format på iPhone, iPod og iPad.

Flash-boikotten på mobile iOS-enheter vedvarer, men nå kommer Adobe likevel med støtte for flashbasert video til plattformen.

Adobes nye Flash Media Server 4.5 tilbyr streaming av videoinnhold til iOS. Det gjøres uten kostnadsdrivende og plasskrevende konvertering av innholdet til H.264 på forhånd, slik blant annet YouTube holder på med.

I tilfeller der mediaserveren oppdager at Flash ikke støttes på klienten, skal innholdet bli levert som en Mpeg2-stream over HTTP Live Streaming-formatet (HLS), som Apple har laget for QuickTime og iOS.

Resultatet blir at Flash-basert video nå kan leveres til iPhone og iPad langt enklere og smidere enn før.

HLS er også støttet av HTML5-kapable nettlesere. Microsoft har for øvrig levert Silverlight-basert video til iOS-enheter via HLS siden 2009.

Selv om flashvideo lar seg formidle til iOS på denne måten, har plattformen fremdeles ingen støtte for resten av Flash-formatet, deriblant animasjoner, skjemaer, script og lignende.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.