BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flaskehals for båndbredde fjernes

Det relativt nyoppstartede amerikanske selskapet Avici Systems mener å ha funnet en løsning på et av Internetts største problem: mangelen på båndbredde.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mai 1999 - 11:01
Avici Systems regner med å kunne levere en såkalt terabit svitsjruter i løpet av mai. Kapasiteten til ruteren fra Avici skal ifølge Wall Street Journal tilsvare 72 millioner samtidige telefonsamtaler.

Avici Terabit Switch Router

Avici har allerede installert ruteren hos flere kunder, men selskapet ønsker foreløpig ikke å si noe om hvem disse kundene er eller om installasjonene har vært vellykkede.

Administrerende direktør for Avici, Surya Panditi, sier til Wall Street Journal at telekomselskapene ønsker å bygge ut Internett-baserte nettverk, og at den første leverandøren som kan komme med løsninger og være med på å designe nettverket har en utrolig fordel.

Teknologien som benyttes i dagens raskeste rutere  DWDM (Dense Wave Division Multiplexing) har to store fordeler. Den ene er at man gjennom enkle optiske fibertråder har oppnådd hastigheter som er mer en tusen ganger så høy som for fem år siden, det vil si mer enn 2,5 terabits per sekund.

Den andre fordelen er at teknologien kan brukes sammen med eksisterende fiber. Dette betyr at telekomselskapene slipper å legge mer fiber i bakken. Det eneste man behøver å bytte er utstyret i endene av kablene, det vil si svitsjer og rutere.

Ved at Avici delvis eies av en stor produsent av telekommunikasjonsutstyr, Nortel Networks, vil Avici bedre kunne få innpass hos store telefonselskaper enn hva som er normalt for relativt ukjente produsenter som Avici.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.