RESULTATERFINANS

Flat omsetning i Mamut

Stram kostnadskontroll ga 33 prosent bedre resultat.

27. aug. 2009 - 09:22

Mamut, leverandør av økonomisystemer, publiserte i går sine tall for andre kvartal.

Sammenliknet med andre kvartal i fjor falt omsetningen med 1 prosent til 121,6 millioner kroner. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) økte med 7 prosent til 24,9 millioner kroner, mens resultatet etter skatt økte med 33 prosent til 4,7 millioner kroner. Tallet på ansatte er 490 mot 480 i andre kvartal i fjor. Ved årsskiftet hadde Mamut 505 ansatte.

Mamut har virksomhet i tre regioner: Norden, Vest-Europa og Sentral-Europa. Omsetningen falt i Norden og i Vest-Europa, med henholdsvis 2 prosent til 85,3 millioner kroner og 4 prosent til 24,2 millioner kroner. I Sentral-Europa opplevde Mamut en vekst på 9 prosent til 12,1 millioner kroner. Selskapet har virksomhet i Polen, Tsjekkia og Serbia.

Det heter i kvartalsrapporten at selskapet «fortsetter strømlinjeformingen av driften og optimalisering av rutiner for å redusere kostnadsbasen, antall medarbeidere og investeringstakten i 2009».

Mamut mener de er «godt posisjonert for videre vekst og forbedret resultat i alle markeder». De lover å fortsette å samarbeide med internasjonale partnere i ulike markeder for å øke distribusjonen av produkter og tjenester, på samme måte som de i andre kvartal lanserte Mamut One gjennom Mamut Lexware, et joint venture med Hauf Media-selskapet Lexware GmbH.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.