Flat utvikling for Visma

Tallene for første kvartal viser en nesten flat utvikling fra i fjor. Visma hevder å vokse, og lover å lansere de første bitene av sitt Stiklestad-prosjekt innen årsskiftet.

Tallene for første kvartal viser en nesten flat utvikling fra i fjor. Visma hevder å vokse, og lover å lansere de første bitene av sitt Stiklestad-prosjekt innen årsskiftet.

Programvare-konglomeratet Visma la i dag frem tall som bare viser en svak vekst fra først kvartal i fjor. Selskapets forskjellige divisjoner solgte programvare for 73,5 millioner kroner i første kvartal mot 70 millioner kroner i først kvartal i fjor. På dette satt Visma igjen med hyggelige 10,2 millioner kroner, mot 9,2 millioner kroner i fjor.

Økonomidirektør Tore Bjerkan forklarer den lave veksten med at selskapet i løpet av fjoråret kvittet seg med sin egen konsulentstab og direktesalg for ikke å konkurrere med sine forhandlere. Dette gav et fall i omsetningen, men omsetningen løftes opp av en vekst i salget av programvare, sier Bjerkan til digi.no.

Divisjonen som lager programvare for shipping-bransjen hadde en omsetningsvekst på 19 prosent fra først kvartal i fjor, mens salget av logistikkprogramvare økte med hele 60 prosent.

I tillegg selger og vedlikeholder Visma etter flere oppkjøp hele tre økonomisystemer, hvorav Visma Business er produktet selskapet satser på fremover. Salget av Business steg med 12 prosent fra første kvartal i fjor.

Visma har i lengre tid arbeidet med en moderne, komponentbasert versjon av Business som foreløpig lever under kodenavnet Stiklestad. Kodenavnet skal være et stikk til PC-Systemer som kalte sitt komponent-prosjekt Eidsvoll før det kom i salg under navnet Rubicon Global.

- Først programpakke fra Stiklestad-prosjektet er lønnssystemet og kommer i salg mot slutten av året. Så kommer de andre delene og hovedregnskapsprogrammet utover vinteren, sier Bjerkan til digi.no. For å få Stiklestad ferdig vil Visma bruke 7-8 millioner kroner mer på utvikling i år enn i 1998.

Bjerkan forteller at Visma merker at år 2000-problemet både øker og bremser salget, men totalt jevner effekten seg ut. Bjerkan tror ikke Visma vil merke noen større oppbremsing til høsten. Leverandørene av de tyngste økonomisystemene, blant annet SAP, merker nå at kundene utsetter kjøp til over nyttår, en effekt en del analytikere spår vil ramme de mindre leverandørene til høsten. (Se tidligere saker i høyre marg)

Den største dramatikken for Visma dette kvartalet var de avbrutte fusjonsforhandlingene med først PC-Systemer og så Agresso sammen med Software Innovation. (Se tidligere saker i høyre marg)

Til toppen