BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fleksibilitet framfor virtuell virkelighet

Nye «telepresence»-løsninger fra Cisco legger vekt på hensiktsmessighet.

MX300 gjør møterommet til videokonferanserom.
MX300 gjør møterommet til videokonferanserom. Bilde: Cisco
1. nov. 2011 - 09:28

Cisco har kunngjort flere nye produkter for videokonferanser der vekten er lagt på hensiktsmessige og fleksible løsninger framfor å skape en illusjon av at et større antall geografisk spredte møtedeltakere sitter i samme rom.

Selskapet opplyser at mye i de nye produktene viderefører teknologi fra norske Tandberg, og at utviklingen i stor grad har skjedd på Lysaker utenfor Oslo.

De to viktigste for vanlige bedrifter er:

  • «Jabber Video for Telepresence», en klient som gjør det mulig å delta i videokonferanser fra pc-er, nettbrett og mobiltelefoner. Klienten finnes for Mac, Windows, Android, BlackBerry, iPhone og Nokia.
  • «Telepresence MX300», et system som på et kvarter kan forvandle et lite møterom til videokonferanserom for opptil ti deltakere. Cisco sier de har tilpasset løsningen til bedrifter med begrensede IT-ressurser.

Et eksempel på videokonferanseutstyr tilpasset spesielle behov er «Telepresence VX Clinical Assistant». Bildet nedenfor sier alt: Leger og pasient kan kommunisere fra pasientens seng, og legen i det fjerne får digitalt overført alt av undersøkelser mens de pågår.

Cisco Telepresence VX Clinical Assistant i bruk. <i>Bilde: Cisco</i>
Cisco Telepresence VX Clinical Assistant i bruk. Bilde: Cisco
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.