Flerdoblet hastighet med ny Bluetooth

Mandag ble en ny og langt raskere versjon av Bluetooth-teknologien annonsert.

Mandag ble en ny og langt raskere versjon av Bluetooth-teknologien annonsert.

Bluetooth SIG annonserte mandag støtte for Bluetooth Core Specification Version 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate). Det viktigste nyhetene i den nye spesifikasjonen er inntil tre ganger raskere overføringshastighet enn dagens nivå, samt lavere strømforbruk. Hastigheten økes til maksimalt 3 megabits per sekund. For brukerne av kommende enheter med støtte for Bluetooth 2.0 + EDR, betyr dette raskere overføring av store filer eller og mer effektiv bruk når flere Bluetooth-enheter kjøres samtidig. For mobile enheter betyr lavere strømforbruk langt bedre batterilevetid.

- Motivasjonen bak 2.0 + EDR var å forbedre eksisterende brukerscenarier som krever økt datagjennomstrømning, for eksempel lyd med CD-kvalitet, overføring av digitale bilder og bruk av laserprintere, sier Michael Foley, administrerende direktør for Bluetooth SIG, i en pressemelding.

Bluetooth 2.0 + EDR er bakoverkompatibel med alle tidligere Bluetooth-spesifikasjoner.

Bluetooth SIG forventer at produkter basert på den nye spesifikasjonen vil bli tilgjengelige i løpet av neste år. News.com skriver at tre brikkeprodusenter, CSR, Broadcom og RF Micro Devices, alle har begynt arbeidet med å utvikle Bluetooth-brikker som støtter den nye spesifikasjonen. Produkter basert på disse brikkene bør kunne komme på markedet i løpet av seks til ni måneder.

Bluetooth SIG mener at det i første omgang vil være produkter fra PC-industrien som leveres med støtte for Bluetooth 2.0 + EDR, etterfulgt av enheter for lydavspilling og fotografering.

Bluetooth SIG planlegger også å utvikle spesifikasjonen videre. I 2005 vil gruppen fokusere på bedre sikkerhet og personvern, antallet enheter som kan kommunisere på samme tid, samt forsøke ytterligere å redusere strømforbruket.

I 2006 planlegger gruppen å innføre støtte for multicasting, det vil si muligheten til å sende en enkel melding til flere enheter på en gang. Dette skal blant annet kunne gjøre det mulig for en CD-spiller å sende musikk til mer enn én hodetelefon. Gruppen har også som mål i 2006 å øke rekkevidden til Bluetooth-sensorer med svært lavt effektforbruk til omkring hundre meter.

Bluetooth SIGs treårsplan er gjengitt på denne siden.

Til toppen