Flere aktører vil plutselig kjøpe Talkmore

Netcom ba konkurranse-tilsynet om å stoppe Telenors kjøp av Talkmore, og nå er flere kjøpere på banen.

Flere aktører vil plutselig kjøpe Talkmore

Netcom ba konkurranse-tilsynet om å stoppe Telenors kjøp av Talkmore, og nå er flere kjøpere på banen.

I juni annonserte Telenor at de blar opp 135 millioner kroner for å kjøpe mobiloperatøren Talkmore. De har 60.000 kunder, og fordi de ikke har eget nett leier de kapasitet av Telenor og Netcom.

Ved å kjøpe Talkmore, får Telenor flyttet Talkmores kunder over på sitt nett. Dermed er det ikke bare Talkmores egen omsetning som er med på å avgjøre prisen de er villig til å betale. I 2006 omsatte Talkmore for 178 millioner kroner.

Netcom var negativ til at Telenor fikk kjøpe Talkmore, og administrerende direktør August Baumann ba Konkurransetilsynet om å stoppe oppkjøpet. Han var imidlertid ikke interessert i å kjøpe selskapet.

Konkurransetilsynet innførte et midlertidig gjennomføringsforbud for å se nærmere på saken.

    Les også:

Nå kommer plutselig de to mindre aktørene MTU og Network Norway på banen.

– Jeg skulle gjerne hatt Talkmore selv. Både trafikk og volum. Hvis Telenor får nei, er MTU mer enn klar til å overta, sier Jo Lerheim, administrerende direktør i MTU Nett, til DagensIT.no.

Ingvild Myhre, administrerende direktør i Network Norway, er også interessert i å kjøpe Talkmore, hvis Telenor får nei fra Konkurransetilsynet.

Dette får mannen som solgt Talkmore til å reagere.

- Det er underlig for meg at ikke Ingvild Myhre var mer på banen under salgsprosessen. Det er ingen tvil om at vi og Ingvild ville ha vært en killer - men det var Telenor som var handlekraftig, sier Erik Langaker, tidligere styreformann i Talkmore, til DagensiIT.no.

Som ved ethvert salg, er det en fordel om det er mange kjøpere som byr over hverandre. Dersom MTU og Network Norway hadde vært mer aggressive i perioden før Telenor inngikk avtale om å kjøpe selskapene, kunne prisen blitt presset opp.

Konkurransetilsynet har ikke avgjort om de vil la Telenor fullføre kjøpet eller ikke. Den besluttningen kan trekke helt ut til november.

Til toppen