JUSS OG SAMFUNN

Flere aktører vil plutselig kjøpe Talkmore

Netcom ba konkurranse-tilsynet om å stoppe Telenors kjøp av Talkmore, og nå er flere kjøpere på banen.

I juni annonserte Telenor at de blar opp 135 millioner kroner for å kjøpe mobiloperatøren Talkmore. De har 60.000 kunder, og fordi de ikke har eget nett leier de kapasitet av Telenor og Netcom.

Ved å kjøpe Talkmore, får Telenor flyttet Talkmores kunder over på sitt nett. Dermed er det ikke bare Talkmores egen omsetning som er med på å avgjøre prisen de er villig til å betale. I 2006 omsatte Talkmore for 178 millioner kroner.

Netcom var negativ til at Telenor fikk kjøpe Talkmore, og administrerende direktør August Baumann ba Konkurransetilsynet om å stoppe oppkjøpet. Han var imidlertid ikke interessert i å kjøpe selskapet.

Konkurransetilsynet innførte et midlertidig gjennomføringsforbud for å se nærmere på saken.

    Les også:

Nå kommer plutselig de to mindre aktørene MTU og Network Norway på banen.

– Jeg skulle gjerne hatt Talkmore selv. Både trafikk og volum. Hvis Telenor får nei, er MTU mer enn klar til å overta, sier Jo Lerheim, administrerende direktør i MTU Nett, til DagensIT.no.

Ingvild Myhre, administrerende direktør i Network Norway, er også interessert i å kjøpe Talkmore, hvis Telenor får nei fra Konkurransetilsynet.

Dette får mannen som solgt Talkmore til å reagere.

- Det er underlig for meg at ikke Ingvild Myhre var mer på banen under salgsprosessen. Det er ingen tvil om at vi og Ingvild ville ha vært en killer - men det var Telenor som var handlekraftig, sier Erik Langaker, tidligere styreformann i Talkmore, til DagensiIT.no.

Som ved ethvert salg, er det en fordel om det er mange kjøpere som byr over hverandre. Dersom MTU og Network Norway hadde vært mer aggressive i perioden før Telenor inngikk avtale om å kjøpe selskapene, kunne prisen blitt presset opp.

Konkurransetilsynet har ikke avgjort om de vil la Telenor fullføre kjøpet eller ikke. Den besluttningen kan trekke helt ut til november.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.