Flere arrestert etter terror i Bangalore

Flere er arrestert etter det som kan være terrorangrep mot Indias IT-sektor.

Flere er arrestert etter det som kan være terrorangrep mot Indias IT-sektor.

Onsdag i forrige uke (28. desember) kjørte en uidentifisert inn på området til Indian Institute of Science, et av de fremste universitetene i Indias IT-hovedstad Bangalore, og skjøt vilt rundt seg med et kalasjnikov automatgevær. En professor ble drept, og fire andre såret. Angrepet skjedde i det et stort seminar nettopp hadde blitt avsluttet, og deltakerne strømmet ut for å samles til middag i et annet lokale. Per i går var det foretatt tre arrestasjoner i forbindelse med dette angrepet.

I går ble det kjent at to menn ble arrestert og et stort lager med sprengstoff beslaglagt i en politiaksjon i en annen indisk IT-by, Hyderabad, på søndag. Ifølge politiet skal de to ha planlagt å angripe politihovedkvarteret i Hyderabad, samt kontorene til framstående IT-selskaper i byen. I dag åpner en stor vitenskapskonferanse i Hyderabad, og statsminister Manmohan Singh er ventet på besøk.

Angrepet i Bangalore hadde fått politiet i Hyderabad til å høyne beredskapen.

Indiske aviser skriver at politiet setter angrepene i forbindelse med ytterliggående anti-indiske islamister. En gruppe som mistenkes for angrepet i Bangalore er pakistanbaserte Lashkar-e-Taiba som kjemper for å legge Kashmir inn under Pakistan. Indisk etterretning har lenge fryktet at landets IT-sektor kunne bli gjenstand for terrorangrep, og advarer at ytterliggående islamske aktivister har i minst to år systematisk bygget opp celler og rekruttert sympatisører i det sørlige India.

Bangalore har 6,5 millioner innbyggere og huser mer enn 1 500 IT-selskaper. Disse sysselsetter til sammen en million mennesker, og står for en tredel av Indias programvareindustri som har en samlet årsomsetning på 17,2 milliarder dollar. Flere offentlige forskningsinstitusjoner innen forsvar, romfart og annen vitenskap er også situert i Bangalore.

    Les også:

Til toppen