Flere års batteritid med ny Bluetooth

Versjon fire er snart klar til bruk.

Flere års batteritid med ny Bluetooth

Versjon fire er snart klar til bruk.

Bluetooth Special Interest Group (SIG) kunngjorde denne uken at spesifikasjon til Bluetooth v4.0 er ferdig. Det er ventet at teknologien vil bli gjort tilgjengelig på markedet innen slutten av andre kvartal i år. Da skal den også være integrert med en egen lavenergi-teknologi for Bluetooth.

Testeksemplarer av sensorer som tar i bruk spesifikasjon er allerede tilgjengelige fra flere leverandører. Det er ventet at de Bluetooth v4.0 vil bli tilgjengelig i enkelte nye mobiler og pc-er fra omkring årsskiftet 2010/2011.

Den kanskje viktigste nyheten i Bluetooth v4.0 er den forbedrede rekkevidden. Dagens typiske Bluetooth-radioer har en rekkevidde på typisk 10 meter, men det er ingen begrensning som påtvinger dette i spesifikasjonen. Likevel, med Bluetooth v4.0 kan leverandører av Bluetooth-utstyr velge å optimalisere rekkevidden til 60 meter eller mer. Bluetooth SIG mener dette spesielt kan være aktuelt for sensorutstyr i hjem.

Den nye lavenergi-teknologi til Bluetooth skal kunne opprette en forbindelse og overføre data i løpet av 3 millisekunder. Dette ventes å bli spesielt attraktivt for enheter som bare overføre korte skurer med data, før forbindelsen stenges igjen.

- Bluetooth v.4.0 slenger opp døren som en vert for nye markeder for Bluetooth-leverandører og produkter slik som klokker, fjernkontroller og en mengde sensorer innen medisin og i hjem. Mange av disse produktene drives av knappbatterier som må være i årevis i stedet for i timer.

Ifølge Bluetooth SIG kan versjon fire sees på som tre spesifikasjoner i én, siden inkluderer både Classic Bluetooth-teknologien, Bluetooth low enery-teknologien og Bluetooth High Speed-teknologien, som alle kan kombineres eller brukes separat, avhengig av behovet for funksjonalitet i ulike enheter.

Eksempler på enheter som vil kunne ta i bruk alle tre, er mobiltelefoner og pc-er.

    Les også:

Til toppen