Flere av Nokias billigmodeller til Norge

Nokia annonserte i dag en serie enkle og billige ulandsmobiler, hvorav flere blir tilgjengelige i Norge.

Flere av Nokias billigmodeller til Norge

Nokia annonserte i dag en serie enkle og billige ulandsmobiler, hvorav flere blir tilgjengelige i Norge.

Nokia annonserte i dag en rekke mobiltelefoner beregnet for det selskapet kaller «nye markeder», det vil si utviklingsland med kraftig vekst i mobilbruken. Flere av modellene kommer også i salg i Norge.

De aktuelle modellene har modellbetegnelsene 1208, 1650, 2630 og 2760. De ventes å komme på markedet i Norge i løpet andre og tredje kvartal og vil trolig koste mellom 40 og 90 euro per stykk (330 til 750 kroner), eksklusive mva og subsidier. Mobilene er selvfølgelig enkelt utstyrt.

Nokia 1208 skal leveres med fem separate kontaktlister, slik at ulike brukere kan vedlikeholde sin egen liste. Den har fargeskjerm og er utstyrt med lommelykt og funksjonalitet som kan avbryte samtaler hvis de varer lenger enn en grense satt av brukeren eller den lokale operatøren. Dette skal hjelpe brukeren med å begrense telefonutgiftene.

Taletiden er på inntil 7 timer, mens standbytiden er på inntil 15 dager. Prisen er på 40 euro.

Nokia 1650 tilsvarer på mange måter 1208, men har en annen design og innebygd FM-radio. Den har dessuten enda bedre tale- og standbytid. Forventet pris er 55 euro.

Nokia 2630 er bare 9,9 mm tykk og veier 66 gram. Den er utstyrt med VGA-kamera og har støtte for Edge og Bluetooth. Forventet pris er 85 euro.

Nokia 2760 vil koste 90 euro, eksklusive mva. Den er langt tykkere enn 2630, men har til gjengjeld bedre batteritid og mer minne tilgjengelig for brukeren. Ellers er den tilsvarende utstyrt, men mangler støtten for Edge.

En oversikt over alle de nye modellene finnes på denne siden.

Til toppen