Flere av tjenestene til Nets var utilgjengelige

Slet med nettverket.

Flere av tjenestene til Nets var utilgjengelige
Nets bekrefter at det er problemer med enkelte av selskapets tjenester nå i ettermiddag. Bilde: Nets

Nettstedet til Nets var tidlig i ettermiddag i stort grad utilgjengelig, og enkelte butikker fortalte til digi.no at alle kortbetalinger gikk på signaturbasert betaling. Andre butikker fortalte at de ikke har merket noe. 

Da digi.no ringte pressesjef Stein-Arne Tjore hos Nets Norge omtrent klokken 13.45 i dag, fortalte han at det er problemer med noen tjenester. Samtidig var han usikker på om problemene egentlig er hos Nets. 

En av feilmeldingene som vises på nettstedet til Nets.
En av feilmeldingene som ble vist på nettstedet til Nets nå i ettermiddag. Klokkeslettet i feilmeldingen er forskjøvet med en time.  Skjermbilde: digi.no

Klokka 14.10 fortalte Tjore at problemene i stor grad skal være løst.

– Det var en utfordring med nettverk inn til oss, sa han. 

Dette skal blant annet ha berørt noe korttrafikk, avhengig av hvilken kommunikasjonsløsning som benyttes. Spesielt nettilknyttede terminaler skal ha vært påvirket av dette. 

Problemene med nettstedet til Nets skal ha samme årsaken. Ifølge Tjore er det ikke førsteprioritet å få dette opp igjen. Andre tjenester er langt viktigere. 

Han fortalte også at de fleste av bedriftstjenestene til Nets ikke går på samme nett og derfor ikke har vært påvirket av nettverksproblemene. 

Hva som var årsaken til nettverksproblemene, er det ifølge Tjore for tidlig å si noe om. Han mener dog at det hele har ført til marginale konsekvenser.