TELEKOM

Flere bruker mobildata, og antallet kontantkort synker

Vi skaffer oss mobilabonnementer med stadig større datakvoter. Det vanligste er fortsatt mellom 1 og 5 gigabyte, men flere øker datamengden.

Norske mobilbrukere bruker stadig mer datatrafikk. Stadig flere skaffer seg abonnementer med mer enn 10 gigabyte.
Norske mobilbrukere bruker stadig mer datatrafikk. Stadig flere skaffer seg abonnementer med mer enn 10 gigabyte. Wilma Nora Dortehellinger Nygaard / NTB scanpix
13. mai 2019 - 09:27

Mobil- og databruk i Norge er i fortsatt i utvikling. Bruken av datatrafikk og abonnementer med mer enn 10 gigabyte øker. I 2018 hadde over 13 prosent minst 10 gigabyte på mobilen sin. Året før var det 9 prosent som hadde såpass stor datapakke, viser årsstatistikken for 2018 fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Samtidig er det totale antallet mobilabonnementer ganske stabil sammenlignet med tidligere år. Vi har omtrent ett mobilabonnement per innbygger, og stadig færre bruker kontantkort.

– Det fødes ikke en eneste person i Norge uten at det blir et mobilabonnement av dette. Det norske mobilmarkedet er et ryddig marked. Det er normalt ett abonnement per person, og det svømmer ikke over av inaktive abonnementer og ubrukte numre, sier direktør Elisabeth Aarsæther i Nkom. Hun roser mobilaktørene for å være flinke til å rydde opp i ubrukte numre.

Til sammen var det 5 millioner faste abonnenter og 755.000 kontantkort for mobil i 2018.

I tillegg til databruk på mobilen vokser også bruk av bredbånd hjemme. Av landets ca. 1,4 millioner husstander har litt over 1 millioner fast bredbånd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.