Flere butikker får selge iPhone

Netcom's iPhone-monopol nærmer seg trolig slutten, og nå blir iPhone tilgjengelig i flere butikker.

Flere butikker får selge iPhone

Netcom's iPhone-monopol nærmer seg trolig slutten, og nå blir iPhone tilgjengelig i flere butikker.

Netcom har et konkurransefortrinn i forhold til Telenor og de andre mobiloperatørene, ettersom de er de eneste som kan tilby Apples iPhone til kundene sine.

Mye tyder på at dette midlertidige monopolet går mot slutten, blant annet fordi Apple har begynt å selge ulåste iPhone-mobiler i Hong Kong.

Netcom har også gradvis sluppet opp sitt rigide grep. Til å begynne med var det bare forbrukerkunder som fikk kjøpe iPhone, og de måtte velge spesialtilpassede abonnementer. Det løste de opp, og i løpet av oktober kan kundene fritt velge abonnement.

Det siste fra Netcom om iPhone, er at de nå også skal tilby mobilen gjennom andre forhandlere enn sin egen kjede, Klar Tale, og sin egen hjemmeside.

I en pressemelding forteller Netcom at 44 butikker skal få tilby mobilen. Expert, Elkjøp, Humac, Spaceworld og Humac kan begynne å selge den fra og med førstkommende onsdag, men de må fortsatt selges med Netcom-abonnement.

- iPhone 3G har blitt veldig godt mottatt i Norge, og etterspørselen er fortsatt stor. Vårt mål er at alle som ønsker å kjøpe iPhone 3G skal få muligheten til det, og vi håper at kundene våre setter pris på at telefonen nå blir tilgjengelig i enda flere butikker, byer og tettsteder, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom, i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen