Flere dataangrep mot finanssektoren

En rapport fra Finanstilsynet gir grunn til bekymring.

Oslo (NTB): Finanssektoren er i økende grad utsatt for angrep fra ulike kriminelle grupperinger, skriver Finanstilsynet i en rapport.

– Dette er ingen ny situasjon, men det er bekymringsfullt at det ser ut til å være en gradvis økning i angrep fra internasjonal organisert kriminalitet, heter det i den årlige Risiko- og sårbarhetsanalysen (ROS) fra tilsynet.

Angrepene kommer i stor grad via internett. Det er nødvendig med blant annet internasjonalt samarbeid for å redusere risikoen for angrep, heter det i rapporten.

Minibanker der det har blitt montert utstyr for kopiering av magnetstripen har vært et problem. Her har bankene iverksatt tiltak. I dag er problemet filming av inntasting av PIN-koden kombinert med tyveri av kortet.

Etter at minibankene er blitt sikrere, har noe av kriminaliteten flyttet seg over til bensinautomater. Her vil ulike tiltak bli iverksatt, ifølge rapporten.

I 2009 har også mer enn 10.000 kort blitt utsatt for kopiering i butikkterminaler, såkalt skimming.

– Det ser ut til at angrepene var godt forberedt og organisert for å få størst mulig utbytte, skriver Finanstilsynet som opplyser at forsøk på misbruk av kort kopiert i butikkterminaler i stor grad har har skjedd i utlandet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.