FORBRUKERTEKNOLOGI

Flere får bruke Microsofts synk-tjeneste

Microsoft har åpnet Live Mesh for amerikanske brukere. Men det er enkelt å lure seg inn.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juli 2008 - 11:02

Microsoft avduket i april i år en testutgave av en ny tjeneste som skal gjøre det enklere å synkronisere innhold mellom brukerens ulike datamaskiner og mobiltelefoner. Tjenesten gjør det også enklere å ta i bruk Remote Desktop, en løsning for å kunne styre en PC direkte fra en annen PC.

    Les også:

Live Mesh, som tjenesten heter, er egentlig et godt eksempel på kombinasjonen av programvare og nettjeneste, slik Microsoft har uttalt at selskapet har som satsningsområde i tiden framover. Brukeren må nemlig installere et program på PC-en før maskinen kan meldes opp i tjenesten.

Da tjenesten ble introdusert i april, var det bare et begrenset antall brukere som fikk være med. Nå er denne begrensningen mer eller mindre fjernet, men i utgangspunktet skal Live Mesh nå bare være tilgjengelig for amerikanske brukere. Det er likevel enkelt å få tilgang. Det hele gjøres ved å endre de regionale innstillingene til PC-en til Engelsk (USA) før installasjonen av programvaren. Innstillingene for dette finnes på Kontrollpanelet.

Trolig må også innstillingene for land/region settes til USA i brukerens Live ID-profil.

Microsoft Live Mesh - tilknyttede enheter
Microsoft Live Mesh - tilknyttede enheter

I tillegg til PC-er med Windows XP og Vista, skal det etter hvert også være mulig å knytte til Mac-er og mobiltelefoner. Men dette er foreløpig ikke tilgjengelig.

Synkroniseringsfunksjonaliteten går ut på at man på et virtuelt skrivebord, som er tilgjengelig i nettleseren, kan opprette mapper. Disse mappene vil raskt også dukke opp på skrivebordet på de tilknyttede PC-ene. Så kan brukere legge filer i disse mappene og filene blir synkronisert på tvers av PC-ene, samt til det virtuelle skrivebordet. Dette skjer selvfølgelig bare når brukeren logger seg på PC-en og Live Mesh-programmet kjører.

Brukerne kan lagre inntil 5 gigabytes med data i mappene som synkroniseres.

Det virtuelle skrivebordet i Live Mesh
Det virtuelle skrivebordet i Live Mesh

Remote Desktop-biten fungerer omtrent slik løsningen gjør til vanlig, men via Live Mesh skal det være enklere å omgå vanlige utfordringer som strenge brannmuroppsett og varierende IP-adresser. Så lenge maskinen man ønsker tilgang til, er i gang og Live Mesh-programmet kjører med deg som bruker, skal man i teorien få tilgang til den. Vår test mellom en XP og en Vista-maskin viste at det gikk greit å få tilgang til Vista-maskinen fra XP-maskinen, men motsatt vei opplevde til slutt av Internet Explorer krasjet. Til slutt ga vi opp.

Men det må understrekes at Live Mesh per i dag bare er en forhåndstitt på en ikke-ferdig tjeneste.

Fordi Remote Desktop-delen krever bruk av en ActiveX-komponent, kan kun Internet Explorer brukes til dette.

Mer informasjon om Live Mesh finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.