Flere får Google-navigasjon på mobilen

Google Maps Navigation er ikke lenger begrenset til Android 2.0.

Flere får Google-navigasjon på mobilen

Google Maps Navigation er ikke lenger begrenset til Android 2.0.

Google kom for noen uker siden med en betaversjon av navigasjonsløsningen Google Maps Navigation, men bare til Android 2.0-baserte mobiler i USA:

I går kunngjorde selskapet at det har utvidet tilgjengeligheten til også å gjelde Android 1.6 (Donut)-baserte mobiler. Det betyr at langt flere mobilbrukere kan teste systemet, siden det er svært få mobiler som i dag leveres med eller kan utstyres med Android 2.0.

Riktignok er det noe funksjonalitet i løsningen som ikke er tilgjengelig for mobiler med Android 1.6. Dette gjelder blant annet muligheten til å benytte talekommandoen «navigate to». Men det skal fortsatt være mulig å lage snarveier på skjermen, slik at man for eksempel kan finne ruten hjem, uansett hvor man er, med bare en eneste berøring på skjermen.

Google Maps Navigation kan vise ulike informasjonslag over kartene.
Google Maps Navigation kan vise ulike informasjonslag over kartene. Bilde: Google

Fortsatt er det slik at Google Maps Navigation bare er tilgjengelig i USA. Dette skyldes trolig foreløpige kapasitetsbegrensninger på Googles servere.

Det skal likevel være mulig å omgå dette. En oppskrift finnes på denne siden.

I likhet med Google Maps forøvrig, krever Google Maps Navigation tilgang til Internett for å laste ned navigasjonsruter og kartdata.

Brukere av Android 1.6 kan få tilgang til navigasjonsfunksjonaliteten ved å laste ned en oppdatert versjon av Google Maps fra Android Market.

    Les også:

Til toppen