Flere får Office fra Microsoft

Utvider tilbudet, inkludert Outlook til nye plattformer.

Flere får Office fra Microsoft
Microsoft Outlook er nå tilgjengelig for både Android og iOS. Dessuten har selskapet lansert Office-applikasjonene Word, Excel og PowerPoint for Android, men kun til enheter med 7-tommers skjerm eller større. Bilde: Google Play

Selv om Microsoft i forrige kvartal hadde god vekst i salget av Lumia-smartmobiler og Surface-brett, så er selskapets tilstedeværelse på mobile enheter fortsatt beskjeden, sammenlignet med konkurrenter som Apple og Google. Selskapet håper at Windows 10 vil løse dette.

Men inntil Windows 10 er ferdig må Microsoft tiltrekke seg oppmerksomheten til nettbrett- og smartmobil-brukere på andre måter. I dag kunngjorde selskapet flere produktnyheter som bidrar til dette – riktignok på de nevnte konkurrentenes mobile plattformer. Men det hele handler om Office.

Office-apper

Den ene nyheten er at Office-applikasjonene Word, Excel og Power for Android-nettbrett nå er offisielt lansert. Applikasjonene har i en periode vært tilgjengelige i testversjoner. Disse har blitt lastet ned mer enn 250 000 ganger siden november. Alle applikasjonene kan lastes ned gratis. Det gjelder også OneNote for Android, som ble lansert i september i fjor. Denne støttes dog også av Android-mobiler.

De nye Office-appene støttes av enheter med 7 tommer skjerm eller større. Tilbudet til Android-enheter med mindre skjerm er Office Mobile.

I de nye appene kreves det Office 365-abonnement for å opprette og redigere dokumenter dersom man er kommersiell bruker eller har en enhet med større skjerm enn 10,1 tommer. Også tilgang til «premium»-funksjonalitet krever et slikt abonnement.

PowerPoint er blant Microsoft Office-appene som nå er tilgjengelige for Android-nettbrett.
PowerPoint er blant Microsoft Office-appene som nå er tilgjengelige for Android-nettbrett. Bilde: Microsoft

Offisielt støttes bare Android 4.4, men appene kan også installeres på enheter med nyere utgave av operativsystemet. Foreløpig er det kun enheter med ARM-basert prosessor som støttes, men lover at appene også skal komme til Intel-basert Android-brett i løpet av dette kvartalet.

Alle Android-applikasjonene til Microsoft er tilgjengelige her.

iOS

De tilsvarende Office-appene for iOS ble lansert allerede våren 2014 og har ifølge Microsoft blitt lastet ned mer enn 80 millioner ganger til sammen. Disse appene støtter både iPad og iPhone.

Outlook

Det er likevel en sentral Office-applikasjon som har manglet til nå, nemlig Outlook. Men i dag kunngjorde Microsoft at Outlook for iOS nå er tilgjengelig. Samtidig har selskapet kommet med en forhåndsutgave av Outlook for Android. Begge kan fritt lastes ned til både smartmobiler og nettbrett.

Outlook-appene er basert på kodebasen til Acompli, et selskap som Microsoft kjøpte i fjor høst. Brukeropplevelsen skal i stor grad være den samme som i Acompli-appene.

Innboken i Outlook for Android og iOS er delt i to ulike faner, hvor de viktigste meldingene kan skilles ut fra de mindre viktige.
Innboken i Outlook for Android og iOS er delt i to ulike faner, hvor de viktigste meldingene kan skilles ut fra de mindre viktige. Bilde: Microsoft

Den mobile Outlook-utgaven tilbyr både e-post- og kalenderfunksjonalitet og skal støtte de fleste større e-post tjenester, inkludert Office 365, Exchange, Outlook.com, Yahoo! Mail og Gmail.

Målet med appen er at brukerne skal kunne gjøre mer av e-posthåndteringen på den mobile enheten, i stedet for bare grovsorteringen slik mange gjør i dag. Innboksen er inndelt i en fane for de viktigste e-postene og en fane for resten. I starten må brukeren i stor grad sortere dette manuelt, men appen skal kunne lære av det brukeren gjør og etter hvert kunne gjøre sorteringen automatisk.

Outlook-appen skal også gjøre det enkelt å sette inn lenker i e-post til filer som oppbevares i tjenester som OneDrive, Dropbox, Google Drive og flere andre.

Appen skal tilpasse seg skjermstørrelsen og tilby ytterligere funksjonalitet på skjermer hvor det er plass til dette.

Det loves at appen vil bli oppdatert med mer funksjonaliteten med bare noen ukers mellomrom i tiden framover.

    Les også: