Flere får teste webutgave av Microsoft Office

Microsoft har åpnet for begrenset testing gjennom Windows Live.

Flere får teste webutgave av Microsoft Office

Microsoft har åpnet for begrenset testing gjennom Windows Live.

Det har lenge vært kjent at Microsoft med Office 2010 også skal tilby løsninger som konkurrer med webbaserte tjenester som Google Apps og Zoho.

I går kunngjorde Microsoft starten på et testprogram for Microsoft Office Web Apps som er rettet mot forbrukere. Men i alle fall foreløpig, er det kun et begrenset antall inviterte brukere som får tilgang til forhåndsvisningen, som nå er tilgjengelig på engelsk og japansk. Det skal legges til flere språk utover høsten. Testversjonene som nå er tilgjengelige, er heller ikke funksjonsferdige.

Forhåndsvisningen gir brukerne tilgang til lettvektsversjoner av Word, Excel og PowerPoint via brukerne Windows Live-konto. Microsoft har ingen planer om å gjøre webapplikasjonene for alle nettlesere. Det er kun Internet Explorer, Firefox og Safari som offisielt vil støttes.

Microsoft har offisielt døpt tjenesten til å hete Office Web Apps. De individuelle applikasjonene vil hete Word Web App, Excel Web App, PowerPoint Web App, OneNote Web App også videre.

Med Office Web Apps skal brukerne kunne få tilgang til, dele og arbeide med Office-dokumenter fra nærmest enhver datamaskin med Internett-aksess. Det skal også være mulig å integrere Office-dokumenter fra Office Web Apps i blogger, sosiale nettverk og på andre nettsteder.

OneNote Web App og en del annen funksjonalitet, inkludert tettere integrasjon med Office 2010, skal gjøres tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Microsoft Office Excel Web App i Internet Explorer.
Microsoft Office Excel Web App i Internet Explorer.

Microsoft planlegger nå en omfattende betatest av Office Web Apps. Det er mulig å registrere seg for tidlig tilgang til denne, på denne siden.

Tilgangen til Office Web Apps via Windows Live er først og fremst ment for forbrukere. Bedrifter vil få Office Web Apps gjennom volumlisensavtaler, hvor det hele baseres på lokalt installerte SharePoint-servere, eller gjennom Microsoft Online Services-abonnementer. Bedrifter har gjerne behov for høyere datasikkerhet enn privatpersoner og er nok i større grad villige til å betale for dette.

I et internintervjue sier Michael Schultz, Microsofts markedsdirektør for Microsoft Office Services, at brukergrensesnittet til Office Web Apps vil være velkjent for dem som allerede bruker Microsoft Office.

Ifølge Schultz vil Office Web Apps lanseres offisielt med full funksjonalitet i første halvdel av 2010. Windows Live-kundene får tilgang til Office Web Apps gjennom Windows Live SkyDrive.

Til toppen