Flere feil enn ventet med RFID

Selskaper som er i gang med RFID finner måter å løse uventet store problemer.

Selskaper som er i gang med RFID finner måter å løse uventet store problemer.

Selskaper som eksperimenterer med RFID opplever fremdeles flere feil enn ventet, men er i ferd med å finne løsninger. Det kommer frem i en rapport fra IDTechEx sitert av Ziff Davies Internet. RFID-analytikerne i IDTechEx har analysert rundt 1400 RFID-prosjekter.

Det vanligste problemet er at avlesning forstyrres av enten metall eller væske. Dette var blant annet et stort problem for Gillette, i deres forsøk på å skanne sine barberblader.

Philip Morris International fikk også problemer med det tynne metallaget på papiret de pakker inn sigarettene med. Tobakksgiganten skal ha innrømmet at innpakkingen, som skal gi inntrykk av at den bevarer varene friske, egentlig ikke har noen funksjon. Men det ville bli for dyrt å endre innpakkingen.

Kleenex-produsenten Kimberley-Clark oppdaget en løsning som ga store forbedringer ved en tilfeldighet. I løpet av samlebåndsprosessen blir nemlig alle varepartiene pakket i plast, og under denne prosessen roteres de sakte. Selskapet oppdaget at RFID-avlesing under denne rotasjonen ga mye mer nøyaktige avlesinger. Dette kan skyldes at avleseren får ”se” merkene fra flere vinkler og kan fange den beste.

Tester har også vist at litt mer distanse mellom merkene og materialet som forstyrrer lesingen hjelper. Bruk av spesielle typer materiale sette merkene på eller innpakking kan bedre avlesingen.

Basert på RFID-piloter mener IDTechEx at USA er totalt dominerende på RFID så langt, mye på grunn av at Wal-Mart satser hardt og drar med seg partnere. Av de 1400 forsøkene i undersøkelsen var 456 fra USA, 145 fra Storbritannia, 104 fra Japan, 64 fra Tyskland, 54 fra Kina og 45 fra Frankrike.

Disse tallene trenger ikke å være representative, advarer analyseselskapet, men de gir en pekepinn.

I Sør-Korea har staten gått inn og støttet 15 pilotprosjekter i håp om å øke landets fremtidige konkurransekraft.

    Les også:

Til toppen