Flere finansnyheter på nett

Den amerikanske finanstjenesten Morningstar.com går i tospann med Finansbanken og tilbyr i første omgang uavhengig informasjon om fondsprodukter på nettet.

Den amerikanske nyhetstjenesten Morningstar.com skal nå lansere sin informasjonstjeneste i Norge i samarbeid med Finansbanken.

Morningstar er en nyhetstjeneste som tilbyr nyheter og analyser om fond, aksjer og andre verdipapirer både over Internett og gjennom tradisjonelle papirkanaler. Selskapet har hovedkontor i Chicago. Ett av selskapets varemerker er at de, i henhold til selskapet selv, opptrer uavhengig og ikke har kommersielle interesser av de investeringene de omtaler.

Selskapet har nå i samarbeid Finansbanken stiftet Morningstar Norge AS for å tilby sine tjenester i det norske markedet.

Målsettingen er at tjenesten skal være oppe og gå allerede i løpet av inneværende år.

Morningstar Norge skal i første omgang tilby daglig informasjon om fond og fondsprodukter til aviser og norske finansportaler. På sikt skal det også etableres en tjeneste som vil tilby samme informasjon samt analyser direkte til norske investorer.

Geir Andersen, administrerende direktør i Finansbanken, sier at banken er glad for å kunne være med på denne utviklingen sammen med en anerkjent partner og at tjenesten vil dekke ett behov for uavhengig informasjon rundt fondsprodukter i det norske markedet.

Til toppen