Flere forfattere vil selge ebøker selv

Utfordrer bokhandlerne på nytt nettsted.

Flere forfattere vil selge ebøker selv
Nesten alt som selges av norske bøker er papirutgivelser. En ny nettbokhandel gir norske forfattere mulighet til å droppe forlagsleddet ved salg av ebøker. Bilde: All Over Press

Oslo (NTB): Flere norske forfattere vil utfordre bokhandlene ved å selge egne ebøker på et nytt nettsted.

Salget av ebøker fra norske forlag utgjør bare 0,4 prosent av det totale boksalget, og norske forlag solgte ebøker for ikke mer enn 24 millioner kroner i 2013, viser en rapport som Klassekampen omtalte tirsdag.

Det er gjennom den nye nettbokhandelen eporten.no, som åpner etter sommeren, at norske forfattere får muligheten til å gå utenom forlagene for å selge sine bøker i elektronisk versjon, skriver avisen onsdag.

Så du denne? Gratis ebøker til IT-forskning

Målet er å få fart på eboksalget, blant annet med sterkt rabatterte priser.

Blant knippet med forfattere som har gjort bøkene sine tilgjengelig i en prøveversjon av nettstedet, er Gunn Marit Nisja, Jørgen Jæger og Jan-Erik Fjell, men mange flere står klar når portalen åpner for fullt til høsten.

– Dette blir en portal for såkalt selvpublisering. Vi har fått henvendelser fra flere titalls forfattere som sier at de er interesserte, både etablerte og uetablerte, sier eieren av nettstedet, Hans Jørgen Nygårdshaug.

Les gjerne: Amazon med bøkenes svar på Spotify

Åpner for å strømme norske bøker

Gert Nygårdshaug gjorde ebok-kupp