Flere godbiter fra Palm

Flere rykter lekker ut om Palms nye håndholdte modeller.

Siden ryktene om Palms nye fargemodell kom på nettet sent i forrige uke har ZDNet.com gravd opp nye opplysninger om modellen.

Ifølge deres nettutgave har de fått opplysninger fra personer som står Palm Computing nært om at den nye serien, som antakeligvis vil få navnet m505, vil veie under 120 gram og inkludere lithium-polymer batterier og Palms egen ekspansjonsport..

Kildene opplyser også om at veiledende priser for modellene i serien, som foreløpig visstnok er to, vil være omtrent $495 for gråtone og rundt $635 for versjonen med 16 bit (65.535) farger.

Gråtonemodellen skal visstnok få en ytelsesøkning på hele 30 prosent sammenlignet med Palm Vx og vil veie inn til god under 100 gram, mens fargemodellen vil veie omtrent det samme som Palm Vx, men da med bedre skjerm og mer sofistikerte batterier enn gråtonemodellen. Palm har også tatt til seg kravene om en tynnere fargemodell enn Palm IIIc, og m505 sies å skulle bli kun 1 mm tykkere enn dagens Palm V-serie.

Av andre forbedringer som er ventet i den nye serien er en 33 MHz DragonBall VZ prosessor, som er den samme som brukes i de nyeste modellene fra Handspring Visor. Det er også uttalt ved flere anledninger at de nyeste Palm-versjonene vil få Palm OS 4.0, og at det i løpet av 2002 vil bli produsert Palm håndholdte med ARM mikroprosessor.

Det har ikke vært mulig for digitoday å få annen informasjon fra Palm enn at det ventes nye modeller på markedet i løpet av et par måneder, noe som kan stemme bra med en europeisk lansering på årets CeBit-messe i Tyskland.