Flere handler på nett, men for mindre

Netthandel øker - i volum, men ikke antall kroner, mener Trade Doubler.

Juli er normalt en rolig måned for internett-handel, men i år fikk salget et realt oppsving. Den totale netthandelen i EU-området økte med syv prosent i forhold til juni. Sammenlignet med året før er handelsvolumet på Internett mer enn fordoblet.

Men til tross for økning i salgsvolum, har verdien av internetthandel blitt redusert med 22 prosent i juli, ifølge opplysninger fra Trade Doubler. Trade Doubler har spesialisert seg på markedsløsninger for Internett.

- Internetthandelen har økt hele året og utrolig nok så fortsatte økingen i juli som tradisjonelt er en svak måned, sier administrerende direktør Carl Johan Grandion i Trade Doubler.

Han sammenligner veksten med den tradisjonelle handel og sommertilbud. Tilbud og rabatter som finnes i butikkene, finner man også nå på Internett.

Det er forbrukerelektronikk som er det mest populære området innen internett-handel og salgsvolumet her økte med hele 23 prosent i juli i forhold til juni. Mp3-spillere og digitalkamera er nettets desidert storselgere.

Også PC-er er en populær handelsvare på Internett, som spås en kraftig vekst de kommende årene.

Redselen for å oppgi sitt kontonummer har vært en vesentlig årsak til at mange har reservert seg mot internett-handel. Dette synes å avta. Ifølge Post- og teletilsynet (PTS) i Sverige våget hver tredje svenske i fjor å oppgi sitt kontonummer på nett, som er en økning på åtte prosent i forhold til 2002. Knapt en halv prosent av disse opplevde noen form for kortbedrageri i forbindelse med internett-handel, ifølge PTS.

Til toppen