KARRIERE

Flere hundre må gå i Google

Tredje kuttrunde på like mange måneder.

30. mars 2009 - 11:30

Google er en pengemaskin og nettets mest lønnsomme virksomhet. Men selv de er ikke immune mot de økonomiske nedgangstidene.

I fjor tjente selskapet drøyt 4,2 milliarder dollar av en omsetning på rundt 22 milliarder dollar. Nå tar de ytterligere grep for å sikre marginene fremover.

Rett før helgen kunngjorde selskapet at flere hundre Google-ansatte mister jobben. Google opplyser selv at rundt 200 må gå, alle fra stillinger innen salg og markedsføring.

Kilder som nettavisen Business Insider siterer hevder at tallet er enda større, men det skal være uklart om dette også inkluderer innleid personell.

- Vi har vokst kraftig på veldig kort tid. På enkelte områder har det gitt overlappende funksjoner. Det gjør oss mindre effektive enn ønskelig, skriver Googles visepresident Omid Kordestani i et blogginnlegg.

- Vi har overinvestert på noen områder i forhold til veksttrendene når vi gjorde investeringene, fortsetter Kordestani.

Dermed er det klart at Google skal gjennomføre sin tredje runde med nedbemanninger på like mange måneder. I januar ble det klart at selskapet legger ned utviklingsavdelinger i Trondheim, Luleå og Texas.

Norgessjef Jan Grønbech avviser at kunngjøringen om ytterligere nedbemanninger får følger for det som er igjen av selskapets norske virksomhet.

- Overhodet ikke , sier han til Computerworld.

Googles norske virksomhet ble i januar redusert til å være et avdelingskontor i Oslo bestående av rundt ti selgere og markedsfolk.

- Oslo-kontoret skal ansette flere, sa Grønbech til digi.no så sent som i januar.

Google har fortsatt rundt 20.000 ansatte på verdensbasis.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.