Flere kjøper de billigste bærbare PC-ene

Flere kjøper de billigste bærbare PC-ene

Gjennomsnittsprisen på bærbare PC-er har det siste året falt betydelig.

Prisene på PC-er og PC-utstyr går stadig nedover og nylig meldte det svenske analyseselskapet GfK om en kraftig reduksjon i gjennomsnittprisen på bærbare PC-er solgt i Sverige. Gjennomsnittsprisen skal ha falt fra 12.600 svenske kroner i juni til 10.410 svenske kroner i oktober.

Anders Elbak, forskningssjef ved analyseselskapet IDC Nordic, forteller til digi.no at han ikke ser nøyaktig de samme trendene, som GfK, i hvert fall ikke i Norge. Han viser til at man fra andre til tredje kvartal i år faktisk har registrert en mindre oppgang i gjennomsnittprisen på solgte PC-er. Sammenligner man prisen i tredjekvartal i år med samme kvartal i fjor, er nedgangen på nesten 10 prosent.

Ifølge IDC ble det i tredje kvartal solgt 203.696 bærbare PC-er i Norge, med en gjennomsnittspris på 958 euro (omtrent 8000 kroner), mot 166.342 i samme kvartal i fjor med en gjennomsnittspris på 1058 euro (omtrent 8800 kroner).

Elbak forklarer prisnedgangen med at mange flere har begynt å kjøpe de aller billigste, bærbare PC-ene, som ofte koster under 5000 kroner.

- Prisene kom ned på dette nivået allerede i fjor. Men salget har økt fordi de billigste PC-ene har blitt mye bedre. De første var tynt utstyrt, kanskje med bare 128 MB minne og slik. Nå er det blitt mye bedre.

Til toppen