Flere kutter ut Disney+ – selskapet sier opp 7000

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Samtidig varsler selskapet at 7000 ansatte mister jobben.

For første gang synker antallet Disney+-abonnenter. Bildet viser innhold som vises på forsiden av nettstedet til Disney+ i august 2022.
For første gang synker antallet Disney+-abonnenter. Bildet viser innhold som vises på forsiden av nettstedet til Disney+ i august 2022. Faksimile: Disney+
9. feb. 2023 - 07:20

I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

Analytikere spådde i forkant at selskapet ville se en nedgang. Tallene kom tirsdag og er Disneys første resultatrapport siden Bob Iger ble gjeninnsatt som administrerende direktør i november.

Samme dag varslet selskapet en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 mister jobben.

I 2021 ansatte Disney 190.000 mennesker over hele verden, hvorav 80 prosent var på heltid.

– Vi kommer til å ta en grundig titt på kostnadene for alt vi lager, både på TV og film. Det er fordi ting i en svært konkurransepreget verden rett og slett har blitt dyrere, sier Iger.

Iger trakk seg som administrerende direktør i 2020 etter nesten to tiår i ledelsen av det store selskapet. I fjor ble han hentet tilbake etter at styret avsatte etterkommeren Bob Chapek. Det var skuffet over Chapeks økonomistyring.

Administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel
Les også

Helse Møre og Romsdal utsetter innføringen av Helseplattformen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.