Flere kutter ut Disney+ – selskapet sier opp 7000

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Samtidig varsler selskapet at 7000 ansatte mister jobben.

For første gang synker antallet Disney+-abonnenter. Bildet viser innhold som vises på forsiden av nettstedet til Disney+ i august 2022.
For første gang synker antallet Disney+-abonnenter. Bildet viser innhold som vises på forsiden av nettstedet til Disney+ i august 2022. Faksimile: Disney+
9. feb. 2023 - 07:20

I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

Analytikere spådde i forkant at selskapet ville se en nedgang. Tallene kom tirsdag og er Disneys første resultatrapport siden Bob Iger ble gjeninnsatt som administrerende direktør i november.

Samme dag varslet selskapet en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 mister jobben.

I 2021 ansatte Disney 190.000 mennesker over hele verden, hvorav 80 prosent var på heltid.

– Vi kommer til å ta en grundig titt på kostnadene for alt vi lager, både på TV og film. Det er fordi ting i en svært konkurransepreget verden rett og slett har blitt dyrere, sier Iger.

Iger trakk seg som administrerende direktør i 2020 etter nesten to tiår i ledelsen av det store selskapet. I fjor ble han hentet tilbake etter at styret avsatte etterkommeren Bob Chapek. Det var skuffet over Chapeks økonomistyring.

Tiktok har over en milliard brukere.
Les også

Bytedance har ingen planer om å selge Tiktok

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.