Flere må gå fra EDB

Flere av de 460 ansatte som EDB-sjef Endre Rangnes nylig overtok fra Telenor må gå fra stillingene sine.

Flere av de 460 ansatte som EDB-sjef Endre Rangnes nylig overtok fra Telenor må gå fra stillingene sine.

For seks uker siden inngikk EDB Business Partner en avtale om å overta deler av IT-avdelingen til Telenor. Avtalen har en anslått verdi på rundt fem milliarder kroner fordelt på sju år. I dag signaliserer EDB at flere av de 460 ansatte som ble overført til EDB må gå fra stillingene sine, ifølge TV2 Nettavisen.

- Vi må påregne en viss overtallighet, men foreløpig er det for tidlig å si noe om volum. Vi vil nå gjennomføre drøftinger med de tillitsvalgte etter ordinære prosedyrer, og foreta en detaljert gjennomgang av organisasjon og funksjoner ut fra den situasjonen vi er i etter kjøpet, sier konserndirektør Reidar Gjærum i EDB til TV 2 Nettavisen.

    Les også:

Ifølge Gjærum håper ledelsen å ha skaffet seg oversikt over bemanningsbehovet i slutten av juni. Da kommer EDB til å gå ut med et tilbud om sluttpakker til de overtallige mot at de sier opp frivillig.

- Det vil gis et tilbud om sluttpakker. Det pleier vi å gjøre i forbindelse med denne typen prosesser. Innholdet i det tilbudet som går ut vil ikke være klart før i slutten av juni, sier han.

De 460 ansatte er allerede overført til EDB. Flesteparten sitter på samme sted som før, med samme arbeidsoppgaver og lønn som tidligere. Nå må imidlertid flere forberede seg på å måtte gå fra stillingene sine. For at EDB skal klare å skape lønnsomhet i avtalen med Telenor, så vil det innebære at overtallige personer må gå fra selskapet.

Til toppen