Flere må gå i Siemens Norge

Siemens i Norge kutter ytterligere i bemanningen i nettdivisjonen. I løpet av to uker skal avdelingen som i sommer hadde 180 ansatte være nede i 120 stillinger.

I august meldte Siemens at 30 ble permittert mens 180 fikk varsel om permitteringer i selskapets nettdivisjon. Da var det konkursen i Broadband Mobile som var årsak til nedskjæringene.

Presseansvarlig, i Siemens Norge, Stein Bjørnbekk, sier til digi.no at de to rundene med nedbemanninger har vært en kombinasjon av permitteringer, omplasseringer og oppsigelser.

I løpet av to uker skal antall ansatte i nettdivisjonen være 120 uten noen permitterte. De som blir sagt opp skal få vite det i løpet av neste uke. Dermed vil 60 ha mistet jobben i nettverksdivisjonen siden i august, som en følge av konkursen i Broadband Mobile og Enitel.

- Det som skjer i Norge nå har ingen direkte sammenheng med de generelle nedskjæringene i Siemens-konsernet, men skjer som følte av lokale forhold, sier han.

På mobilnettsiden har Siemens tilbake NetCom som kunde. Men gjennom en rammeavtale med Telia, kan mobillisenstildelingen i Danmark der Telia nylig fikk en av fire lisenser, få positive konsekvenser for Siemens i Norge, sier Bjørnebekk.

- Målet med disse nedbemanningene er å stå igjen med en sterk organisasjon med færrest mulig ansatte, der vi også bruker resten av Siemens aktivt for å finne nye jobber.

Til toppen