Flere melder seg på i kampen om P4

Dagbladet kan få konkurranse om radiokanalen P4. Nå overveier både VG og TV2 å melde seg på i kampen om å kjøpe kanalen.

Dagbladet kan få konkurranse om radiokanalen P4. Nå overveier både VG og TV2 å melde seg på i kampen om å kjøpe kanalen.

Lørdag skrev Dagens Næringsliv at Dagbladet vurderte å kjøpe seg inn i radiokanalen. Ifølge TV 2 teller nå både VG og TV 2 på knappene om de skal kaste seg inn i kampen om P4.

Det kan i så fall bety at to av P4s mulige konkurrenter i kampen om å få P5-konsesjonen, der søknadsfristen går ut 30. april, ser det mer praktisk å kjøpe seg inn i eksisterende P4 framfor å konkurrere om den nye konsesjonen.

–TV er et kveldsmedium. Vi trenger kontakt med våre seere, som på en måte også er våre kunder, også på dagtid. Derfor er vi interessert i radio, sier TV2s sjefredaktør Kåre Valebrokk til TV 2-nyhetene.

Han bekrefter at de er i samtale med både de nåværende og tidligere interessentene i kampen om radiokonsesjonen.

–Vi trenger rett og slett å sortere dette ut før vi bestemmer oss for om vi skal søke selv, eller om vi skal søke samarbeid med andre, sier Valebrokk.

Imens legger P4 siste hånd på sin søknad for den såkalte P5-konsesjonen. De tror uansett ikke at de får stor konkurranse om denne.

–Jeg tror ikke det er så mange av dem som har sagt at de skal søke som kommer til å søke, sier P4s kanalsjef Rune Brynhildsen til TV2. Han tror det vil ende med bare to eller tre søkere.

P4 mistet sin nåværende konsesjon til Kanal4 før jul. Nå håper kanalen på å få P5-konsesjonen som er utlyst.

Kultur- og Kirkedepartementet vil ventelig avgjøre konsesjonssøknaden før sommeren. Sendingene må starte senest 1.juli 2004.

Til toppen