KORTNYTT

Flere nordmenn vil sile nyhetene selv

Egendefinerte søk etter nyheter på nettet økt kraftig det siste året.

20. mars 2006 - 08:32

Oslo (NTB): Mens mange papiraviser sliter med opplagstallene, har egendefinerte søk etter nyheter på nettet økt kraftig det siste året.

Det er ikke noe nytt at nordmenn leser nyheter på internett. Men stadig flere vil ha skreddersydde nyheter om sine spesialinteresser, viser en undersøkelse fra søkeselskapet Eniro.

– Som nettbrukere er vi ikke helt fornøyde med at en nettavis gir oss nyheter om alt mulig, vi vil ha nyheter vi er spesielt opptatt av. Egendefinerte nyhetssøk er derfor løsningen folk tyr til, sier informasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Eniro Norge.

Over 2200 norske nettbrukerne har avslørt sine søkevaner i undersøkelsen. Søk etter nyheter og nyhetsmedier øker desidert mest og er nå nesten like populært som søk etter varer og tjenester.

I 2005 var det 34 prosent av norske nettbrukere som sa de hadde søkt etter nyheter minst én av de tre siste gangene de hadde brukt en søketjeneste på internett. I år er det hele 49 prosent som oppgir å ha gjort det samme.

– Når søk etter nyheter øker med hele 15 prosent i løpet av bare ett år, ja så vitner det om en helt ny trend i bruken av nettet, sier Ulverud

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra