BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere norske nettsteder hacket

Flere norske bedrifter som bruker ETC Norway som webhotell, har fått hacket sine nettsteder. Mye tyder på at det er nederlandske hackere som står bak.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mars 1999 - 17:03

Alle nettstedene med IP-nummer mellom 193.216.8.71 og 193.216.8.77 ble tirsdag hacket. Dette er nettstedene til selskaper som Usoft Scandinavia, Digital Holding, Elektrobistand og Input Memory, i tillegg til nettstedet til selskapet som driver webhotellet, European Trading Corporation.

Arne Helseth, teknisk ansvarlig ved ETC, ble klar over hackingen tirsdag og fikk da gjenopprettet sidene til ETC. Han forteller til digi.no at han regner med at angrepet er gjort av tenåringer fra Nederland. På de hackede sidene står nemlig følgende melding:

Dutchthreat.org mutha fuqerz$#!@#@!#@ jeh jeh jeh, get down fer these peepz!@##$#@
F.A

Helseth forteller at det kun er websider som er blitt slettet, e-postkontoer og FTP-serveren er uberørt. Men hackerne har også slettet logger og andre spor som kunne ha sagt noe nærmere om hvem de er.

Men med unntak av nettstedet til Elektrobistand, er hackerangrepet fortsatt fullt synlig på hovedsiden til de nevnte bedriftene. De av disse bedriftene som digi.no fikk tak i på telefonen i ettermiddag, var ikke klar over angrepet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra