RESULTATERFINANS

Flere online-meglere tilbyr utenlandsk handel

Flere følger i fotsporene til Net Fonds med å tilby aksjehandel i utenlandske aksjer.

Oddmund Grøtte
5. sep. 2000 - 08:15

Forrige uke bragte digitoday.no nyheten om at Net Fonds tilbyr sine kunder online-aksjehandel i USA i løpet av september. En ringerunde blant nettmeglerhus i Norge viser at det er få blant konkurrentene som har hastverk. Felles for dem alle er at de ikke er bekymret over at Net Fonds får et forsprang. 

- Vi satser først og fremst på å tilby vår nye tekniske løsning først, som vi håper skal komme i løpet av høsten. Det er naturlig å tenke fremover, men vi kommer til å satse på Norex før vi eventuelt tilbyr aksjehandel i USA, sier Bjørn Morstad, leder for aksjehandel i Christiania Markets til digitoday.no.

- Vår nye tekniske løsning kommer i løpet av høsten, fortsetter Morstad.

- Christiania Markets er et datterselskap av Kreditkassen og jeg regner med at vi kjøpes opp av Meritanordbanken. Dette gjør at vi automatisk får tilgang til deres systemer noe som raskt gir oss tilgang til de nordiske markedene. Vi er ikke bekymret over at Net Fonds nå snart tilbyr online aksjehandel i USA, avslutter Morstad.

Uavhengige Stocknet jobber også med å tilby aksjehandel i utenlandske markeder, men de har ikke hastverk. Tjenesten har fått 18 000 registrerte kunder etter at de startet opp i 1999 og hadde i august 7% av alle transaksjoner på Oslo Børs.

- Vi jobber med å tilby våre kunder tilgang til internasjonale markeder, men har intet hastverk med dette. Først og fremst ønsker å forsikre oss om vi har en stabil teknisk plattform for å sikre et godt fundament, sier daglig leder i Stocknet, David Halten, til digitoday.no.

- Jeg vil ikke røpe hvilke planer vi har eller tidspunkt for lansering. Men jeg kan røpe såpass at vi satser på Danmark før vi eventuelt satser i Sverige. Danmark ligger to år etter Norge og har et relativt begrenset tilbud av online-aksjehandel. Det er flere online-meglere i Sverige i vårt segment, og vi kan tilføre markedet i Danmark adskillig mer enn det svenske, fortsetter Halten.

- Uansett tror vi handelen blir relativt begrenset. Selv om dette skal være en løsning der kunden kun skal operere med en depotkonto i Norge, vil nok svært mange ha reservasjoner mot å handle på utenlandske børser. Dette blir nok i første omgang "se og lære" for de fleste, avslutter Halten.

Karl Johan Fonds kom også på banen med online-aksjehandel i 1999. Til digitoday.no opplyser Alf Asklund, Internett redaktør, at deres satsing på utenlandske markeder kommer om det er interesse for det.

 - USA er helt sikkert aktuelt, men foreløpig er det noe usikkert når vi eventuelt kan tilby dette, sier Asklund til digitoday.no.

Også DnB Markets vil i løpet av kort tid tilby online-handel på unoterte aksjer i Norge. Men senere i høst tilbys også handel i svenske aksjer.

- Vi har opplevd størst etterspørsel etter unoterte aksjer, og velger derfor å tilby dette før vi går mot utlandet. Etter at vi har laget en teknisk løsning for det svenske markedet, skal vi vurdere USA. Men tidspunktet for dette er usikkert, sier Siv Tranvik, markedssjef i DnB Markets, til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.