Flere operativsystemer på Mac - samtidig

Flere operativsystemer på Mac - samtidig

Apples Boot Camp gjør det mulig å kjøre Windows på Intel-Mac, men Parallels går et skritt videre.

Parallels annonserte nylig at selskapets Desktop for Mac, en virtualiseringsløsning for Intel-baserte Mac-er, nå er tilgjengelig. Produktet har vært under offentlig betatesting denne våren og er blitt prøvd ut av mer enn 100.000 testere fra 79 land.

Programmet gjør det mulig å kjøre et annet operativsystem, for eksempel Windows eller Linux, samtidig som Mac OS X kjøres. Apples egen Boot Camp-løsning gjør at brukerne må velge mellom Windows WP eller Mac OS X.

Det loves en ytelses som ligger nær opptil den som oppnås ved kjøring direkte på maskinvaren, forbedret stabilitet fordi virtualiseringsmaskinen er hypervisor-drevet og har full støtte for Intel Virtualization Technology.

    Les også:

Løsningen skal tillate deling av filer, samt klipping og liming av data mellom Windows- og Mac OS X-programmer. Operativsystemet som kjøres på den virtuelle maskinen skal kunne vises på en sekundær skjerm, hvis en slik er tilgjengelig. Det er også inkludert en teknologi som komprimerer størrelsen på virtuelle harddisker som benyttes av Windows 2000, XP eller 2003.

Norsk distributør er Intranet Drift, som fram til midten av juli selger for Parallels Desktop for Mac for 324 kroner.

Til toppen