Flere oppsagte IKT-folk forblir ledige

Tidligere fikk oppsagte i IKT-bransjen ganske raskt jobb i igjen, men nå begynner det å ta tid, viser tall fra Aetat.

Siden hurra-årene i IKT-bransjen tok slutt høsten 2000, har godt over 10.000 ansatte mistet jobben i tele- og IT-selskaper i Norge. For bare gjennom å telle gjennom saker i media, har bransjeorganisasjonen IKT-Norge notert 9600 oppsigelser.

Til å begynne med fikk de aller fleste oppsagte seg jobb ganske raskt. Mange ble IT-sjefer, andre fikk jobber hos sine tidligere kunder som driftsfolk eller interne konsulenter. Særlig i offentlig sektor var det et stort underskudd på IT-folk, mye fordi dotcom-selskapene hadde lokket ut så mange med høye lønnstilbud.

Tall digi.no har fått fra Aetat viser at av de registerte arbeidsledige IKT-folk i januar i fjor, hadde bare 20 prosent vært ledige mer enn seks måneder. Men nå ser det ut som offentlig sektor og de andre IT-brukerne har sugd opp mye av den arbeidskraften de trenger.

Tallene for januar i år viser at 32 prosent av alle arbeidsledige IKT-folk har vært uten arbeid i minst seks måneder.

Aetat samler systemutviklere, programmerere, dataingeniører og teknikere, det vil si blant annet driftsfolk i en gruppe for IKT-ansatte.

Har du vært ledig i over seks måneder, definerer Aetat deg som langtidsledig - for statistikken sier da at sjansene dine til snart å finne ny jobb dessverre faller.

Ved passerte seks måneder begynner derfor mange å vurdere utdannelse og andre muligheter i stedet for å fortsette søkeprosessen.

Les mer om: