Flere P4-ledere går i protest

Ytterligere to ledere i P4 sier opp før de hører hva den nye styreformannen har på hjertet. - Jeg vil ikke være med på de nedskjæringene vi nå ser antydninger til, sier avtroppende nyhetssjef Kenneth Andresen.

- Jeg er uenig med det veivalget som nå tas. Jeg skjønner P4s behov for forretningsmessig og kommersiell fremgang. Men de nedskjæringer som vi nå ser antydninger til, vil jeg ikke være med på, sier Andresen til digi.no.

Andresen har vært med i P4 fra starten for fem år siden, de fire siste årene som nyhetssjef ved hovedkvarteret på Lillehammer.

Han sier at de nye nedskjæringene ikke vil bli endelig banket før styremøtet den 17. desember, selv om styret i forrige uke vedtok å gå videre med Svein Larsens plan om kostnadskutt. Larsen har selv sagt at det er millioner å spare for P4 som har doblet kostnadene siden 1994.

Nyhetssjef Andresen akter imidlertid ikke å vente hverken på den endelige styreavgjørelsen eller den nye styreformannens møte med de ansatte onsdag denne uken.

Lars Uno Thulin har kalt inn de ansattes representanter for styret til møte i morgen klokken 10.00, noe klubblederen for det lokale journalistlaget, Anders Tangen, har betegnet som positivt. Tangen og redaksjonsklubben sendte før helgen et brev til ledelsen i radiokanalen hvor de krevde svar på noen uklarheter i forhold til nedskjæringene.

P4-styret har omrokkert på sine plasser uten å tilføre ledelsen friskt blod. Thulin er blitt flyttet opp fra sin posisjon som menig styremedlem, mens den tidligere formannen Endré Røsjø igjen har inntatt en posisjon i styrerekkene.

Også programredaktør Knut Sveen ved Lillehammer-kontoret har sagt opp sin stilling og slutter den 7. desember.

- De foreslåtte kuttene innebærer en veldig utvanning av programtilbudet til lytterne. P4 har råd til å utvikle programmene og styrke journalistikken. I stedet går de foreslåtte kuttene i gal retning, sier Sveen til NTB.

Alt dette har ført til hektisk møtevirksomhet i en P4-ledelse som helt klart føler presset. I dag klokken 12.30 blir det arrangert et allmøtet ved hovedkontoret på Lillehammer, mens et tilsvarende møte vil bli holdt i Oslo førstkommende fredag klokken 12.

Konstituert programsjef Kårstein Eidem Løvaas bekrefter oppsigelsene, men har utover det ingen kommentar inntil videre.

Tidligere i høst gikk programsjef Svein Torgersen fra sin stilling med omtrent de samme begrunnelsene som de to som nå fratrer.

Til toppen