FORBRUKERTEKNOLOGI

Flere PC-modeller til under 1200 kroner

Stadig flere leverandører har begynt å tilby enkle, Linux-baserte PC-er til svært lave priser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 2008 - 10:45

Linspire, som blant annet står bak Linux-distribusjonen Freespire, kunngjorde før helgen at selskapet i samarbeid med Mirus Innovations har begynt å levere billige PC-er som selges gjennom nettbutikken Sears.com til 299 dollar + 17 dollar i frakt, men man får 100 dollar i rabatt hvis man sender inn en kupong i etterkant av kjøpet.

Maskinen er selvfølgelig relativt enkel etter dagens standard, men skal egne seg godt for lettere kontorarbeid, e-posthåndtering og surfing på nettet. Den leveres med en 1,6 GHz Celeron 420-prosessor, 1 GB med minne, 80 GB harddisk, minnekortleser, Ethernet, modem, CD-brenner, tastatur, mus og høyttalere. Du får kjøpt maskiner som er enklere utstyrt enn dette til langt høyere pris, dersom du velger en mer kjent leverandør.

Operativsystemet i maskinen som selges gjennom Sears.com er Freespire 2.0. Maskinen har forhåndsinstallert programvarestøtte for formater som MP3, Windows Media og Real Networks, samt for Java og Flash.

    Les også:

Prisen inkluderer da ikke noen skjerm, noe for eksempel den bærbare Asus Eee er utstyrt med. Men den koster fra 400 dollar og oppover, og er ellers enklere utstyrt.

Også Shuttle, som er mest kjent for kompakte kabinetter og halvfabrikata-maskiner, skal begynne å selge en stasjonær maskin til omtrent 200 dollar. Dette ble kjent under CES-messen tidligere denne måneden. Maskinen, som kalles KPC, skal komme i salg i slutten av kvartalet og være utstyrt med Intel Celeron-prosessor, brikkesettet 945GC, 512 MB med minne og en harddisk på 60 eller 80 gigabytes harddisk. Den skal dog ikke ha optisk stasjon, men vil komme i flere ulike farger og med ulike mønstre på forsiden.

En halvfabrikata-variant av KPC-maskinen skal tilbys for 99 dollar. Denne kan utstyres med en Intel Core 2 Duo-prosessor og 1 gigabyte med minne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.