Flere problemer i øst for Telenor

Telenors problemer i Russland og Ukraina fortsetter.

Oslo (NTB): Telenors problemer i Russland og Ukraina fortsetter. Det russiske mobilselskapet VimpelCom vil likevel ikke kjøpe det ukrainske mobilselskapet Kyivstar.

Telenor er sammen med Alfa-gruppen storeiere i både VimpelCom og Kyivstar, og det har vært enighet om at VimpelCom må kjøpe Kyivstar. Men Telenor har krevd en separasjonsmekanisme for å godta kjøpet – det vil si at Telenor eller Alfa-gruppen skal kunne kjøpe hele Kyivstar senere, skriver NA24.

– Vi måtte dessverre i dag trekke vårt tilbud om å kjøpe Kyivstar. Selv om de tre partene i hovedsak har blitt enige om de prinsipielle vilkårene rundt kjøpet, har kjøpet av Kyivstar blitt koblet mot en markedsbasert separasjonsmekanisme og vi ser at det har blitt gjort lite fremgang mellom Telenor og Altimo rundt dette de tre seneste månedene. Derfor ser vi lite verdi i å la forhandlingene fortsette noe lenger, sier konsernsjef Aleksander Izosimov i VimpelCom i en pressemelding.

Izosimov legger imidlertid til at de er villige til å returnere til forhandlingsbordet senere for å vurdere ytterligere forslag fra Telenor og Altimo.

Telenor eier 29,9 prosent av VimpelCom og 56,5 prosent av Kyivstar. Alfas datterselskap Altimo eier på sin side 24,5 prosent i Vimpelcom og 43,5 prosent i Kyivstar.

Til toppen