BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere problemer med IE5

Internet Explorer 5 lager krøll for brukere med skjermkort fra Diamond. I de verste tilfellene nekter Windows å starte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mars 1999 - 08:20

Ifølge Bugnet.com har mange som har lastet ned Internet Explorer 5 (IE5) fått problemer når de senere har forsøkt oppgradert driverne til deres skjermkort fra Diamond. Maskinen henger.

Det har vist seg å være en inkompatibilitet mellom Microsofts nye nettleser og driverne fra Diamond, noe som får brukernes maskiner til å slutte å fungere som de skal.

Ifølge Microsoft skyldes dette at oppdateringen av driverne fra Diamond skriver over en bibliotekfil (DLL) i Windows. Dette er i og for seg vanlig når man oppdaterer drivere.

Diamond på sin side hevder at feilen skyldes oppgraderte filer i IE5, slik at filene ikke har samme kommunikasjonsgrensesnitt som tidligere.

Uansett selskapene vil likevel ikke legge skylden på hverandre, de kaller det heller et "høna eller egget problem" forårsaket av noe manglende kommunikasjon mellom selskapene.

Diamond vil i løpet av et par måneder komme med nye drivere og anbefaler alle som i mellomtiden installerer de nåværende driverne om å ta en sikkerhetskopi av disken før driverne installeres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.