Flere sårbarheter svekker ikke Mac OS

Det oppdages flere hull i Mac OS, og Apple er tregere til å tette. Men hackerne er ikke interessert.

Flere sårbarheter svekker ikke Mac OS

Det oppdages flere hull i Mac OS, og Apple er tregere til å tette. Men hackerne er ikke interessert.

En artikkel i InformationWeek nylig kaster et interessant lys på forholdet mellom Apple og hackerne. Eksperter fra McAfee, Symantec og Sans Institute peker på at det oppdages stadig flere hull i Mac OS, og at Apple bruker lengre tid til å tette dem. Likevel er ikke ondsinnede hackere interessert, og det konstateres svært få aktive angrep mot Mac OS.

McAfee peker på at tallet på oppdagede sårbarheter på Mac OS økte med 228 prosent fra 2003 til 2005, mens tallet på Windows-sårbarheter økte med 73 prosent.

Symantec-rapporten Internet Security Threat Report viser at i annet halvår 2006 brukte Apple gjennomsnittlig 66 dager på å fikse sårbarheter, mot 21 dager for Microsoft. I første halvår brukte Apple 37 dager på å tette en sårbarhet.

En ekspert fra McAfee anslår tallet på virus, trojanere, ormer og så videre i det fri til 236.000. Nær sagt alle er rettet mot Windows. Mot Unix og Linux er det til sammen rundt 700, mens mot Mac OS X er det sju eller færre.

Ekspertene er enige om at trusselbildet gjør Mac OS X til en sikrere plattform enn Windows XP. Hvorvidt Mac OS X er sikrere enn Vista, vil de vente med å vurdere til trusselbildet mot Vista blir klarere.

Til toppen