Flere skal lansere Android-mobiler

T-Mobiles G1-mobil får konkurranse fra minst to nye Android-mobiler.

INQ Mobile INQ1
INQ Mobile INQ1

T-Mobiles G1-mobil får konkurranse fra minst to nye Android-mobiler.

Motorola kommer trolig med en mobiltelefon basert på Googles Android-plattform i løpet av andre kvartal av 2009. Det skriver BusinessWeek, som siterer anonyme kilder som skal ha kjennskap til Motorolas planer. Men dette gjelder USA. I Europa vil mobilen trolig ikke lanseres før i tredje kvartal av 2009.

Motorola skal ha vist fram spesifikasjonsoversikter og bilder av mobilen til mobiloperatører globalt de siste to månedene.

At Motorola har valgt å satse på Android er ingen nyhet. Det er detaljene rundt det første håndsettet som nå er nytt.

Ifølge kildene til BusinessWeek, skal den kommende mobilen ha en berøringsfølsom skjerm som er på størrelse med den til Apples iPhone. Designen skal være delvis hentet fra Krave ZN4-mobilen Motorola lanserte for en uke siden, men det skal være usikkert om skjermenfunksjonaliteten er den samme.

Motorola Krave ZN4
Motorola Krave ZN4

Motorolas første Android-mobil skal dessuten ha et QWERTY-tastatur som kan skyves ut. Kildene antyder dessuten at den vil framstå som mer avansert enn den første Android-mobilen på markedet, den HTC-produserte T-Mobile G1, som blir leveringsklar i morgen. Det er likevel ventet at Motorolas modell blir billigere enn G1.

Det er likevel lite sannsynlig at Motorola blir første nye selskap som kommer med en Android-basert mobil. Hong Kong-baserte Hutchison har opprettet en datterselskap, INQ Mobile, som i første kvartal av 2009 skal lansere mobilen INQ1 i Storbritannia og Australia. Mobilen skal være spesielt tilpasset den sosiale nettverkstjenesten Facebook, noe som skal inkludere Facebook-funksjonalitet integrert i adresseboken og kameraprogramvaren. Ut fra offisielle bilder av INQ-mobilen går det også fram at den vil få støtte for 3G, Bluetooth og Microsofts Messenger-tjeneste.

    Les også:

INQ Mobile INQ1
INQ Mobile INQ1
Til toppen