BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere spec for AMD Opteron Quad Core

AMD nærmer seg et avgjørende slag med Intel om firekjernede prosessorer.

Ifølge Daily Tech har AMD sluppet flere detaljer om neste generasjon Opteron-prosessorer, med fire kjerner: Quad Core. Prosessoren har vært omtalt siden i fjor sommer. De første kommersielle eksemplarene ventes i løpet av tredje kvartal i år.

    Les også:

AMD tar sikte på å tilby firekjernet Opteron i tre hovedvarianter, for henholdsvis énveis (Opteron 1000-serien), toveis (Opteron 2000-serien) og fire- til åtteveis (Opteron 8000-serien) servere.

1000-serien er konstruert for en enklere sokkel, «Socket AM2», mens 2000 og 8000 får den utvidete «Socket F», med 1207 kontaktpunkter. Socket F brukes i dag av to- til åtteveis tokjernet Opteron: Det åpner for enkel oppgradering av eksisterende to- til åtteveis servere fra tokjernede til firekjernede prosessorer.

I 8000- og 2000-seriene får hver kjerne 512 kB med nivå to cache, i tillegg til et delt cache-område (nivå tre) på 2 MB. Prosessoren støtter tre HyperTransport-forbindelser, i første omgang bare den eldre versjon 1.0.

I begge prosessorserier vil det tilbys tre hovedmodeller, etter hvilke begrensninger det er satt på strømforbruket. «HE» – «high efficiency» – innebærer at strømforbruket begrenses til 68 watt, med klokkefrekvenser rundt 2,0 GHz. Der ytelse er viktigere enn effekt, tilbys «SE» – «special edition» – med et forbruk på opptil 120 watt og klokkefrekvens rundt 2,4 GHz til 2,6 GHz. For de kompromissvillige tilbys prosessorer på 95 watt.

1000-serien får en helt parallell konstruksjon: 512 kB nivå to cache til hver kjerne, og 2 MB felles nivå tre cache for hele prosessoren. De vil også tilbys i modeller merket HE og SE, i tillegg til standardutgaver.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.