Flere underholdningsmobiler fra Nokia

Flere underholdningsmobiler fra Nokia

Nokia har annonsert tre nye modeller i selskapet N-serie. Dette er mobiltelefoner med mye fokus på multimedia.

Nokia annonserte i dag tre nye mobiltelefoner med betydelig vekt på multimediefunksjonaliteten.

Toppmodellen heter N93. Den er utstyrt med et 3,2 megapiksel kamera med autofokus, makrofunksjon og Vario-Tessar-objektiv fra Carl Zeiss. Det leveres med 3x optisk zoom og støtter videoopptak i VGA-oppløsning med inntil 30 bilder per sekund. Enheten kan kobles direkte til en tv og kan laste opp bilder direkte til nettbaserte album eller blogger, inkludert fotodelingstjenesten Flickr. Opptakene kan redigeres med Adobe Premiere Elements 2.0, som følger med N93.

Kameraet tillater brukerinnstilling av blant annet eksponeringsverdi, farger og hvitbalanse.

N93 leveres med 50 MB internminne, som kan utvides med inntil 2 GB miniSD-kort. Et kort på 128 MB følger med Enheten har en 2,4 tommers QVGA-skjerm med støtte for inntil 262.144 ulike farger og en betraktningsvinkel på inntil 160 grader. I tillegg har modellen en sekundærskjerm på 1,1 tommer.

Enheten har støtte for Bluetooth, WLAN og UPnP (Universal Plug and Play), i tillegg til 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE og GSM. Mobilen kan blant annet brukes til å se på TV-sendinger over 3G-nettet eller til å gjennomføre videosamtaler. Dessuten har den FM-radio og digital musikkspiller med støtte for MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA.

Modellen veier 180 gram og måler 118,2 x 55,5 x 28,2 mm.

N93 vil være basert på den S60 3rd Edition som kjøres på Symbian OS. Forventet utsalgspris, uten subsidier, er 550 euro, når modellen kommer på markedet i juli i år.

N73 er en mer kompakt og lommevennlig modell. Den veier 116 gram og måler 110 x 49 x 19 mm.

Den er noe enklere utstyrt enn N93, men har likevel 3,2 megapiksels kamera med Carl Zeiss-optik og autofokus, 2,4 tommers QVGA-skjerm og støtte for direkte publisering av bilder på nettjenester. Den skal være designet for å gjøre fotograferingen så enkel og rask som mulig.

Det interne minnet er på 42 MB. Det kan utvides med miniSD-kort

Også denne modellen har støtte for UMTS og EDGE, og er basert på S60 3rd Edition som kjøres på Symbian OS. Den leveres med FM-radio, musikkspiller med støtte for formatene MP3/AAC/eAAC/eAAC+/WMA, samt Nokia Web Browser.

N73 kommer juli i tre fargevarianter, sølvgrå/dyp plomme, frosthvit/metallisk rød og frosthvit/mokkabrun. Prisen er ikke oppgitt.

N72 er utstyrt med 2 megapiksel kamera og integrert blits, FM-radio og digital musikkspiller. Nokia har foreløpig ikke publisert all verdens detaljer om denne modellen, men det er kjent at den vil ha EDGE-støtte, men ikke støtte for UMTS.

N72 leveres i to versjoner, perlerosa eller glinsende sort. Kommer på markedet i juni i år.

Til toppen