Flere velger læring over nett

Etter magre år med dårlig rekruttering til e-læring, registrerer IT-Akademiet en kraftig vekst i år.

Etter magre år med dårlig rekruttering til e-læring, registrerer IT-Akademiet en kraftig vekst i år.

Opplæringsmarkedet synes å være i ferd med å snu etter noen tøffe år innen e-læring.

På det meste hadde IT-Akademiet 3.500 studenter i toppåret 2000 og var da den største privatdrevne IT-skolen. Studiesenteret tilbyr både to-årige kurs, sertifiseringer og opplæring via web, såkalt e-læring.

Men fra 2002 har det gått jevnt dårlig for de fleste utdanningsinstitusjoner innen IKT, som har slitt med glisne klasserom eller har måtte legge ned tilbudet.

- Vi ser nå at trenden er i ferd med å snu. Antall henvendelser har økt kraftig og mange kontakter akademiet for å undersøke hvordan utdanning over nettet fungerer, sier markedsansvarlig Bjarte Vangsnes til digi.no.

IT-Akademiet e-læring har hatt en økning på nettstudier med hele 48 prosent fra 2003, og forventer en sterk vekst i 2005.

IT-Akademiet har utviklet en pedagogisk modell for nettbasert undervisning, der e-læring over Internett kombineres med støtte og oppfølging fra lærere.

Akademiet tilbyr 10 nettstudier innen web, nettverk/sikkerhet og kontorfag, i tillegg til over 50 nettkurs.

- Vi har lenge lest om en forventet økning innen e-læring og mye kan tyde på at 2005 vil være det året som e-læring virkelig tar av, spår Vangsnes.

Han viser at mange ikke har skole i sitt nærområde, eller at det ikke passer å sitte på skolebenken mellom 08.00 og 16.00. Stadig flere som er i jobb og som ønsker å sikre sin arbeidsplass, velger e-læring som et fleksibelt alternativ.

Til toppen